ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης μια δίκαιη και βιώσιμη λύση

Υπ. Παιδείας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης μια δίκαιη και βιώσιμη λύση

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι, μέσα από την ειρηνική διαδικασία των διαπραγματεύσεων, να επιτύχουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας πρόβλημα, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

“Μια λύση που να τερματίζει την απαράδεκτη κρατούσα κατάσταση, η οποία παγιώνεται συνεχώς, και να διασφαλίζει την ιστορική συνέχεια του κυπριακού ελληνισμού στη γη των πατέρων του”, είπε ο κ. Καδής, σε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο των Ηρώων Ιωνά Νικολάου, Κυριάκου Κολοκάση και Κυριάκου Κακουλλή που έγινε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, στο Γέρι.

Ανέφερε ότι “το θετικό κλίμα που αναπτύχθηκε την τελευταία περίοδο, η ουσιαστική εμπλοκή της ΕΕ – για πρώτη φορά - στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, η αναβαθμισμένη γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας και το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας στην ευαίσθητη - αλλά και ταλαιπωρημένη από τις συνεχείς διαμάχες - ευρύτερη περιοχή, αποτελούν παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν θετικά στην προσπάθεια μας να φτάσουμε σε μια σωστή λύση”.

“Θέλουμε μέσα σε συνθήκες ειρήνης να διασφαλίσουμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των νόμιμων κατοίκων της πατρίδας μας”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “θέλουμε μια Κύπρο απαλλαγμένη από κατοχικό στρατό και αναχρονιστικές εγγυήσεις, μια Κύπρο επανενωμένη, με πολιτική και οικονομική σταθερότητα, που να αξιοποιεί την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και να προωθεί την πρόοδο σε όλους τους τομείς ανάπτυξης”.

Ο κ. Καδής εξέφρασε την πεποίθηση ότι “οι θυσίες των ηρώων μας και οι διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας αποτελούν σταθερό στήριγμα στην πορεία μας”.

“Ας προχωρήσουμε με ενότητα, σύνεση, αξιοπρέπεια και συμπεριφορές που θέτουν το 'εμείς' πάνω από το `εγώ`, με την ελπίδα ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top