ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται με live chat το 1450 - Σχεδόν 200.000 κλήσεις μέχρι στιγμής - Το «μυστικό» που οδήγησε στην επιτυχία του

Ενισχύεται με live chat το 1450 - Σχεδόν 200.000 κλήσεις μέχρι στιγμής - Το «μυστικό» που οδήγησε στην επιτυχία του

Μεγάλη επιτυχία κατέγραψε τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας του το Κέντρου Επικοινωνίας 1450, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο λειτουργός της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, Χρίστος Διομήδους, ανέφερε ότι σύντομα η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω του 1450, θα γίνεται και μέσω live chat.

«Μέσα στο πλάνο της σύμβασης μεταξύ του Υφυπουργείου Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας και ιδιωτικής εταιρείας, είναι να γίνει και live chat, το οποίο το δουλεύουμε τώρα και μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπει σε εφαρμογή», σημείωσε ο κ. Διομήδους, τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή η εξυπηρέτηση γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις να γίνει δυνατή και η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω βιντεόκλησης, ο κ. Διομήδους  απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Σύμφωνα με τον κ. Διομήδους, η υπηρεσία του 1450 κινείται πολύ ομαλά αφού, από τις 30 Μαρτίου μέχρι σήμερα, έγιναν σχεδόν 200.000 κλήσεις, με τις περισσότερες να αφορούν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα τέκνου, το επίδομα ασθενείας και το ανεργιακό επίδομα.

«Επίσης ο χρόνος ανταπόκρισης μειώθηκε πάρα πολύ, οι πολίτες δεν περιμένουν πάνω από ένα λεπτό για να εξυπηρετηθούν. Αλλάξαν τα συστήματα για να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση ενώ για τις δύσκολες ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντήσουν οι λειτουργοί του 1450, έχουμε άλλο ειδικό σύστημα με tickets που μας το στέλνουν και το απαντούμε στην Υπηρεσία Επιδομάτων. Πολύς κόσμος εξυπηρετείται και με προηχογραφημένα  μηνύματα που έχουμε στην αρχή της κλήσης σαν γενικές πληροφορίες», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Διομήδους, επανασχεδιάστηκαν και τα μηχανογραφικά συστήματα, κάτι που οδήγησε και στην επιτυχία που κατέγραψε το Κέντρο Επικοινωνίας 1450.

«Επανασχεδίασαν τα μηχανογραφικά συστήματα και οι Γενικές Ασφαλίσεις και η Υπηρεσία Επιδομάτων για να παρέχεται πρόσβαση με βάση τις υποδείξεις της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων. Αυτό ήταν που οδήγησε στη επιτυχία του τηλεφωνικού κέντρου, όταν όλες οι  άλλες προσπάθειες αποτύχαν. Για πρώτη φορά με τα συστήματα, μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πολίτης συγκεκριμένα για το επίδομα που τον αφορά», ανέφερε.

Καταληκτικά, ο κ. Διομήδους ανέφερε ότι στόχος είναι να μπουν και άλλες υπηρεσίες του Δημόσιου κάτω από το 1450, ώστε να γίνει ο γενικός αριθμός για όλη την Δημόσια Υπηρεσία.

«Ήδη έτσι και αλλιώς η Υπηρεσία Επιδομάτων και οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις λαμβάνουν το 80% των κλήσεων που γίνονται από πολίτες», σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top