ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μπαράζ επαφών Κασσελάκη για τη νέα ομάδα κρούσης και το «όχι» της Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Μπαράζ επαφών Κασσελάκη για τη νέα ομάδα κρούσης και το «όχι» της Αχτσιόγλου

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το στίγμα με την ανακοίνωση των προσώπων που αναλαμβάνουν θέσεις – «κλειδιά». Σήμερα, ενημερώνεται για τα πάντα στην Κουμουνδούρου κάνει συναντήσεις με στελέχη και έχει διαδοχικές συσκέψεις με στενούς συνεργάτες και τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά του όλο αυτό το διάστημα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αναμένεται ο νέος αρχηγός να συναντάται και να στηρίζει τους υποψηφίους αρχικά στην Αττική, όσο και στην Περιφέρεια.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί και το ζήτημα της Θεσσαλίας όπου οι κάτοικοι μετρούν ακόμα τις πληγές τους.

Κεντρικές προτεραιότητες και τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής όπου το επόμενο διάστημα θα έχει συναντήσεις με ευάλωτες ομάδες και ΑμΕΑ τα άτομα που όπως εκτιμά δικαιούνται και επιβάλλεται να έχουν τη μέγιστη στήριξη και αρωγή.

Αρνήθηκε η Αχτσιόγλου να αναλάβει θέση στο νέο ΣΥΡΙΖΑ

Αρνήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου να αναλάβει κάποια θέση «πρώτης γραμμής» μετά τη συνάντηση που είχε αργά το πρωί της Τρίτης με τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή.

«Συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Από τη δική μου πλευρά, του ευχήθηκα φυσικά καλή δύναμη. Μου είπε αν θέλω οποιαδήποτε θέση που θα ενδιέφερε. Του είπα ότι στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν έχω την δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε» είπε και διευκρίνισε πως δεν έχει την ενέργεια να αναλάβω κάποια άλλη θέση πέρα από αυτήν που αντιστοιχεί στη βουλεύτρια του τομέα Αθηνών. «Είναι καθαρά προσωπική απόφαση και έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες. Νομίζω ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια να δώσει κάτι παραπάνω και πότε δεν την έχει και να το λέει αυτό θαρρετά. Είμαι εδώ, θα είμαι εδώ για να συζητάμε οτιδήποτε», είπε.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα.

Συνεχίζει στην ίδια θέση ο Φάμελλος

Ο Σωκράτης Φάμελλος παραμένει στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης μπροστά στις κάμερες, κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή.

«Είμαστε εδώ για να πιάσουμε δουλειά, γιατί η κοινωνία μας έχει ανάγκες, έχει αγωνίες και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μεγάλη τιμή και ευθύνη που πλέον είναι και στις δικές σου πλάτες (…) Είναι πάρα πολύ υψηλή η ευθύνη, αλλά ξέρουμε ότι με συλλογικότητα, με ειλικρίνεια και δικαιοσύνη θα κάνουμε αυτό που πρέπει για τη χώρα μας και για την κοινωνία μας» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η υποψηφιότητα μου για την προεδρία του κόμματος ήταν κινηματική και έχουμε ευθύνη σε όλο τον κόσμο. Στους 150.000 ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν ως παράταξη, αλλά και σε όλο τον κόσμο που έχουμε γνωρίσει. Έχουμε ευθύνη εδώ να παράγουμε καλό έργο μέσα στη Βουλή, αλλά να είμαστε επίσης και έξω, μέσα στην κοινωνία μέσα και έξω. Και πιστεύω ότι θα κάνουμε μια εξαιρετική ομάδα, και να συνεχίσεις δυνατά» ήταν μερικά από τα λόγια του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Παύλος Πολάκης, Ευάγγελος Αποστολάκης και Νίκος Παππάς εκτιμάται ότι θα είναι «οι άνθρωποι του νέου προέδρου».

Πυρά Ν. Φίλη

Πυρά εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης αποδίδοντας στον Στέφανο Κασσελάκη ύφος Τραμπ, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Κάτι σαν Πέπε Γκρίλο, κάτι σαν ύφος Τραμπ, δηλαδή “εγώ αδιαμεσολάβητα με τον λαό, δε με νοιάζει τίποτα άλλο”, εγώ και ο λαός έχει βαρύ ιστορικό και δεν είναι στοιχείο δημοκρατίας αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και έχει μια δυσανεξία (…) Ο ναύαρχος “τα θαλάσσωσε”. Εδώ δεν είναι στρατός να βγάζει ημερήσιες διαταγές, έχουμε καταστατικό».

Αμεση ήταν η απάντηση της εκπροσώπου τύπου του κόμματος Δώρας Αυγέρη λέγοντας ότι ο κ. Φίλης δεν έχει καταλάβει τι λέει ο κόσμος. «Ο κ. Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα, στην οποία συμμετείχε ο κ. Φίλης και συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση στον πρώην πρωθυπουργό. Το θέμα είναι να μην υποδύεσαι τον Αριστερό, να είσαι, να μην είσαι αυτοαναφορικός, να μην κάνεις τεχνητή μάχη γενεών» είπε στην ΕΡΤ.

Με σκληρή γλώσσα ο Νίκος Φίλης έκανε λόγο για τρίτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Κασσελάκη, εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μετά το συνέδριο του κόμματος.

«Το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας, όχι υπερ του ενός ή του άλλου, αλλά να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει. Έχει καθοριστική ευθύνη για την ήττα του κόμματος, όπως και για την άνοδό του λόγω της πολιτικής επιλογής, διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος. Εάν το Νοέμβριο στο συνέδριο υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι ο κάθε ένας θα επιλέξει. Εγώ θα δω τη στιγμή εκείνη».

«Υπάρχουν σύντροφοι σεβαστοί όπως ο Ν. Φίλης, δέχτηκε πολλές προσκλήσεις και προτάσεις, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του ο κ. Κασσελάκης και δεν τα κατάφερε. Ποιος μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει έλλειμμα Αριστερής στάσης;» σημείωσε σχετικά η κ. Αυγέρη.

«Όποιος σκέφτεται διάσπαση να το ξανασκεφτεί» είπε στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ο Κασσελάκης έχει μιλήσει για την πατριωτική Αριστερά και την δημοκρατική και την κυβερνώσα Αριστερά επανειλημμένα. Αυτό νομίζω ότι δεν είναι κάτι το οποίο έχει βάση και ούτε θέλω να σκεφτώ ότι ο Νίκος Φίλης εργαλειοποιεί αυτή την τόσο πολύτιμη λέξη για να συνεχιστεί μία αντιπαράθεση η οποία αποτυπώθηκε και στην εκλογή που πέρασε» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Νίκος Παππάς.

Οι αντιδράσεις για τις πρώτες αποφάσεις

Αντιδράσεις προκαλούν και οι πρώτες τοποθετήσεις σε θέσεις – κλειδιά από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι Δ/ντης του Πολιτικού του Γραφείου αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, εκπρόσωπος Τύπου η πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη αντί του Στέργιου Καλπάκη και δ/ντης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη θέση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο Γιώργος Τσίπρας.

Στέργιος Καλπάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη σε τηλεφωνική επικοινωνία η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τον συνεχάρη επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Τόνισαν τη σημασία για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ από εκεί που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά.

Στο πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδος ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθει ην Κύπρο, ένα ταξίδι που δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Άγνωστο, ακόμη παραμένει, το αν τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Το ότι τον “φύτεψε” ο Αλέξης Τσίπρας, το υποστηρίζει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Τσίπρας ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει», επισήμανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης καλεσμένος στην εκπομή του ΕΡΤNEWS “Newsroom” και τους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top