ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ: Τα υψηλά επιτόκια για μεγάλο διάστημα θα περιορίσουν τον πληθωρισμό - Ο ρόλος της αγοράς εργασίας

Λαγκάρντ: Τα υψηλά επιτόκια για μεγάλο διάστημα θα περιορίσουν τον πληθωρισμό - Ο ρόλος της αγοράς εργασίας

Το ιστορικά υψηλό επιτόκιο καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του πληθωρισμού στο 2%, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος Christine Lagarde, επαναλαμβάνοντας τις αναφορές της τράπεζας με τις οποίες ούτε δεσμεύθηκε ούτε απέκλεισε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παρείχαν διαφορετικές ερμηνείες αυτής της καθοδήγησης την περασμένη εβδομάδα, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η επόμενη κίνηση είναι πιθανό να είναι μείωση επιτοκίων και άλλους να λένε ότι η πιθανότητα νέας αύξησης θα μπορούσε να είναι κοντά στο 50%.

«Θεωρούμε ότι τα επιτόκια πολιτικής μας έχουν φτάσει σε επίπεδα που, διατηρούμενα για αρκετά μεγάλη διάρκεια, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας», δήλωσε η Lagarde.

Ωστόσο, ανέδειξε κάποια μέτρια χαλάρωση σε μια κατά τα άλλα ανθεκτική αγορά εργασίας, η οποία πρόκειται να βοηθήσει στον αποπληθωρισμό, αφού η ταχεία αύξηση των ονομαστικών μισθών διατήρησε την πίεση στις τιμές.

«Η αγορά εργασίας προσαρμόζεται επιτέλους και πιθανότατα θα χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να προσαρμοστεί», δήλωσε η Lagarde στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Η δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα των υπηρεσιών μετριάζεται και η συνολική δυναμική επιβραδύνεται».

Οι αγορές δεν βλέπουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, με την προϋπόθεση ότι οι ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση θα ξεπεράσουν αυτές για τον πληθωρισμό. Οι επενδυτές βλέπουν επίσης μια μικρή πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και βλέπουν μείωση μέχρι τον Ιούλιο.

Πηγή: euro2day.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - ΦωτογραφίεςΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top