ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ: Τα υψηλά επιτόκια για μεγάλο διάστημα θα περιορίσουν τον πληθωρισμό - Ο ρόλος της αγοράς εργασίας

Λαγκάρντ: Τα υψηλά επιτόκια για μεγάλο διάστημα θα περιορίσουν τον πληθωρισμό - Ο ρόλος της αγοράς εργασίας

Το ιστορικά υψηλό επιτόκιο καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του πληθωρισμού στο 2%, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος Christine Lagarde, επαναλαμβάνοντας τις αναφορές της τράπεζας με τις οποίες ούτε δεσμεύθηκε ούτε απέκλεισε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παρείχαν διαφορετικές ερμηνείες αυτής της καθοδήγησης την περασμένη εβδομάδα, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η επόμενη κίνηση είναι πιθανό να είναι μείωση επιτοκίων και άλλους να λένε ότι η πιθανότητα νέας αύξησης θα μπορούσε να είναι κοντά στο 50%.

«Θεωρούμε ότι τα επιτόκια πολιτικής μας έχουν φτάσει σε επίπεδα που, διατηρούμενα για αρκετά μεγάλη διάρκεια, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας», δήλωσε η Lagarde.

Ωστόσο, ανέδειξε κάποια μέτρια χαλάρωση σε μια κατά τα άλλα ανθεκτική αγορά εργασίας, η οποία πρόκειται να βοηθήσει στον αποπληθωρισμό, αφού η ταχεία αύξηση των ονομαστικών μισθών διατήρησε την πίεση στις τιμές.

«Η αγορά εργασίας προσαρμόζεται επιτέλους και πιθανότατα θα χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να προσαρμοστεί», δήλωσε η Lagarde στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Η δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα των υπηρεσιών μετριάζεται και η συνολική δυναμική επιβραδύνεται».

Οι αγορές δεν βλέπουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, με την προϋπόθεση ότι οι ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση θα ξεπεράσουν αυτές για τον πληθωρισμό. Οι επενδυτές βλέπουν επίσης μια μικρή πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και βλέπουν μείωση μέχρι τον Ιούλιο.

Πηγή: euro2day.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top