ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ελέγχεται για ξέπλυμα χρήματος

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ελέγχεται για ξέπλυμα χρήματος

Η περιουσία του ιδιοκτήτη του πολυτελούς οίκου της Louis Vuitton ανέρχεται στα 187,2 δισ. δολάρια.

εισαγγελία του Παρισιού ερευνά οικονομικές συναλλαγές στις οποίες εμπλέκονται ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του κολοσσού με τα δεκάδες πολυτελή brands «LVMH» Μπερνάρ Αρνό και ο Ρώσος ολιγάρχης Νικολάι Σαρκίσοφ, επιβεβαίωσαν την Παρασκευή (29/9) οι γαλλικές αρχές.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη τη μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών Tracfin, ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Σαρκίσοφ είχε αποκτήσει ακίνητα στο πολυτελές θέρετρο των Άλπεων, Κουρσεβέλ, μέσω μιας σύνθετης συναλλαγής – όπου εμπλέκονται εταιρίες με έδρα τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και την Κύπρο – στην οποία ο Αρνό, χρησιμοποιώντας μια από τις εταιρείες του, είχε παράσχει δάνειο.

Το ποσό που φέρεται να του είχε δώσει ανέρχεται κοντά στα 18,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα ελέγχεται για το αν πραγματοποιήθηκε μεσιτική απάτη που του απέφερε κέρδος ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό που κοιτάζουν οι αρχές είναι αν στην ουσία ο Σαρκίσοφ πούλησε στον… εαυτό του ακίνητα που ήδη του ανήκαν. Έπειτα, ο Αρνό αγόρασε την εταιρία Le Fleche, στην οποία πέρασαν οι τίτλοι κυριότητας των ακινήτων και ουσιαστικά είναι αυτός τώρα ο ιδιοκτήτης τους.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού που παραδέχθηκε τις έρευνες, εξετάζει την σχέση ανάμεσα στον 74χρονο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbesμε περιουσία στα 187,2 δισ. δολάριακαι στον Ρώσο επιχειρηματία.

Ο εκπρόσωπος του Αρνό αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η πλευρά του Σαρκίσοφ. Η εφημερίδα Le Monde είχε επικαλεστεί πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Αρνό, λέγοντας ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με πλήρη σεβασμό της γαλλικής νομοθεσίας. Ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί οποιεσδήποτε κατηγορίες με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top