ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζει όψη με επένδυση 45 εκατ. ευρώ το Coral Beach Hotel - Οι σχεδιασμοί

Αλλάζει όψη με επένδυση 45 εκατ. ευρώ το Coral Beach Hotel - Οι σχεδιασμοί

Το «πράσινο φως» για προσθηκομετατροπές που θα αλλάξουν ριζικά την όψη του Coral Beach Hotel & Resort στην Πέγεια, μία επένδυση 45 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφάλισε ο Όμιλος Leptos από την Περιβαλλοντική Αρχή.

Σύμφωνα με αναθεωρημένη Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) που κατέθεσε η εταιρεία, για την εν λόγω ανάπτυξη υπάρχει εν ισχύ πολεοδομική άδεια που ήδη καλύπτει / προβλέπει την ανέγερση των τριών υφιστάμενων κτιρίων, καθώς και τεσσάρων άλλων κτιρίων που δεν κατασκευάστηκαν ακόμη, συνολικής δυναμικότητας 1.176 κλινών, καθώς και εξωτερικές εργασίες και άλλες εγκαταστάσεις.

Μέσω της ΜΕΕΠ, ο Όμιλος Leptos ζητούσε την τροποποίηση του αδειοδοτημένου μέρους της ανάπτυξης που δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Συγκεκριμένα, τα τέσσερα αδειοδοτημένα, αλλά μη κατασκευασμένα κτίρια αντικαθίστανται με τρία κτίρια και οι ήδη αδειοδοτημένες 1.176 ξενοδοχειακές κλίνες αυξάνονται σε 1.370 κλίνες (948 ξενοδοχειακές κλίνες και 422 διαμερισματικές κλίνες)

Οι σχεδιασμοί

Οι τροποποιήσεις / προσθηκομετατροπές περιλαμβάνουν κυρίως τα εξής:
• κατασκευή 172 διαμερισμάτων [3 νέα κτίρια / blocks με 6 ορόφους (block 6), 7 ορόφους (block 4) και 8 ορόφους (block 5), εκ των οποίων ο ένας όροφος και στα τρία κτίρια είναι κάτω από το επίπεδο του δημόσιου δρόμου],
• 48 νέα ξενοδοχειακά δωμάτια (προσθήκη ενός ορόφου σε δύο υφιστάμενα κτίρια / blocks),
• υπόγειο χώρο στάθμευσης ενός ορόφου,
• υπόγειο χώρο στάθμευσης δύο ορόφων,
• νέες κοινόχρηστες κολυμβητικές δεξαμενές,
• ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές δωματίων / σουιτών,
• επέκταση βεραντών,
• μικρή επέκταση του συνεδριακού κέντρου,
• νέο κέντρο υγείας / ευεξίας (SPA),
• νέα καταστήματα,
• ένα εστιατόριο στο κυρίως κτίριο,
• ένα εστιατόριο στο παραλιακό μέτωπο,
• χώρους υποδοχής και κυκλοφορίας,
• κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή VIP με ισόγειο εστιατόριο / bar και κοινόχρηστη κολυμβητική δεξαμενή και
• ανοιχτό τοπιοτεχνημένο χώρο (αντί ισόγειου χώρου στάθμευσης) σε τμήμα του υπαίθριου χώρου.

Επίσης, προβλέπεται αναβάθμιση του υφιστάμενου βιολογικού σταθμού δυναμικότητας 450 κυβικών μέτρων/ημέρα, ο οποίος έχει δυνατότητα επεξεργασίας 700 κυβικών μέτρων/ημέρα, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα παραγόμενα λύματα / υγρά απόβλητα ολόκληρης της ανάπτυξης.

Χώροι στάθμευσης και ύψος κτιρίων

Αξίζει να σημειωθεί πως, η υφιστάμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει 140 χώρους στάθμευσης στο ισόγειο του συγκροτήματος «Coral Beach Hotel», ενώ με την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου, αναμένεται να υπάρχουν συνολικά 486 χώροι στάθμευσης, εκ των οποίων οι 16 χώροι στάθμευσης θα είναι για ΑμεΑ, και τρεις χώροι στάθμευσης για λεωφορεία. Παράλληλα, θα υπάρχει και χώρος στάθμευσης ποδηλάτων.

Το προτεινόμενο ύψος των υφιστάμενων κτιρίων 1 και 2 με την προσθήκη του ενός νέου ορόφου 3,5 μέτρων περίπου, θα ανέλθουν στα 37 μ. και 34 μ., περίπου, αντίστοιχα, ενώ το ύψος των νέων κτιρίων ανέρχεται στα 29 μ. (κτίριο 6), 34 μ. (κτίριο 4) και 37 μ. (κτίριο 5), περίπου.

Με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται στη Μελέτη, το συνολικό οικόπεδο της ανάπτυξης ανέρχεται στα 67.064 τ.μ., περίπου, το συνολικό εμβαδόν δωματίων των υφιστάμενων κτιρίων είναι 2.597 τ.μ., περίπου, και των κοινόχρηστων χώρων 3.334 τ.μ., περίπου, ενώ η επιπρόσθετη σφράγιση του εδάφους, ανέρχεται στα 7.408 τ.μ., περίπου.

Στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη, η σφράγιση του εδάφους ανέρχεται στο 59%, περίπου, επί της συνολικής επιφάνειας.

Σημειώνεται πως, η χρονική διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών εκτιμάται σε εικοσιτέσσερις (24) έως τριάντα (30) μήνες, περίπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top