ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αβέρτα καταγγελίες για ρίψη πυροτεχνημάτων - Παράνομα και από τα κατεχόμενα τα περισσότερα - Σκέψεις να απαγορευτούν

Αβέρτα καταγγελίες για ρίψη πυροτεχνημάτων - Παράνομα και από τα κατεχόμενα τα περισσότερα - Σκέψεις να απαγορευτούν

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να είναι η κατάσταση με την ρίψη πυροτεχνημάτων σε κοινότητες και πόλεις, με τις καταγγελίες να «μαζεύονται» αλλά στο τέλος να λαμβάνονται νομικά μέτρα μόνο για ένα μικρό ποσοστό από αυτές.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ανέφερε ότι είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση, ιδιαίτερα τις νύχτες, κάτι που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση τόσο στον κόσμο που κοιμάται ή ξεκουράζεται, όσο και στα κατοικίδια και τα παιδιά με αυτισμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοπέμπτου, ο κόσμος προχωρά σε καταγγελίες αλλά δεν οδηγούνται όλες στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται νομικά μέτρα.

«Φανταστείτε ότι από τις 200+ καταγγελίες που εξετάστηκαν, μόνο για περίπου τις 18 λήφθηκαν νομικά μέτρα. Για τις άλλες δεν έγινε τίποτα, δηλαδή λήφθηκαν μέτρα μόνο για το 5% των περιπτώσεων από τις καταγγελίες», πρόσθεσε.

Πότε εκδίδονται άδειες - Σκέψεις να απαγορευτούν

Παράλληλα ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι για να ρίξεις πυροτεχνήματα πρέπει να έχεις άδεια από την Υπηρεσία Μεταλλίων.

«Όταν εκδίδονται οι άδειες, μετά αναρτώνται πάνω στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Μεταλλίων. Ωστόσο αν μπεις στην ιστοσελίδα και δεις πόσες άδειες έχουν δοθεί και μετά δεις ότι έγιναν πάνω από 200 καταγγελίες από πολίτες, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όλοι που έχουν άδειες», σημείωσε.

ΕΔΩ μπορείς να δεις αναρτημένο τον κατάλογο στον οποίο αναγράφονται οι άδειες που δόθηκαν για ρίψη πυροτεχνημάτων ανά βδομάδα.

Αναφορικά με τις περιπτώσεις που εκδίδονται άδειες, ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι οι άδειες δίνονται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώ δεν εκδίδονται άδειες για γάμους και βαφτίσεις. Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν δίνονται εύκολα άδειες σε κοινότητες εύκολα λόγω πιθανής ανάφλεξης σε χόρτα.

Ερωτηθείς αν μπορούν να απαγορευτούν, ο κ. Θεοπέμπτου απάντησε πως ήδη αυτό είναι ένα ζήτημα που συζητήθηκε στην Βουλή.

«Ακούστηκαν φωνές εκ μέρους των Βουλευτών ότι πρέπει κάποια στιγμή να τα απαγορεύσουμε αλλά δεν ξέρουμε πως θα το προχωρήσουμε. Ωστόσο σε σχέση με την προηγούμενη φορά που κάναμε την συζήτηση στη Βουλή, πριν από κάποια χρόνια, ήταν πολύ διαφορετική η κατάσταση διότι τις προηγούμενες χρονιές η Αστυνομία δεν αναλάμβανε δράση. Τώρα αναλαμβάνει πλέον αλλά πολλές φορές, μέχρι να πάει ο αστυνομικός στην περιοχή που έγινε η καταγγελία, τα πυροτεχνήματα σταματούν», υπογράμμισε.

Καταληκτικά ο κ. Θεοπέμπτου επεσήμανε ότι τα περισσότερα πυροτεχνήματα έρχονται παράνομα στην Κύπρο, ιδιαίτερα από τα κατεχόμενα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top