ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Αντωνίου στο «Τ»: «Μέχρι πρότινος ρωτούσα, τώρα θα απαντώ» - Η ένταξη στην πολιτική και ο απώτερος στόχος

Γιάννης Αντωνίου στο «Τ»: «Μέχρι πρότινος ρωτούσα, τώρα θα απαντώ» - Η ένταξη στην πολιτική και ο απώτερος στόχος

Για τα νέα του καθήκοντα στο Προεδρικό ως Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και την απόφαση για μετάβαση από τη δημοσιογραφία στην πολιτική, μίλησε στο ThemaOnline o Γιάννης Αντωνίου.

«Στόχος είναι να βοηθήσω να ανταποκριθεί η Κυβέρνηση στις προσδοκίες του κόσμου. Σε προσωπικό επίπεδο, να δικαιώσω τους ανθρώπους που με ξέρουν, τους φίλους, συναδέλφους, την οικογένειά μου. Δεν μπορώ να γίνω κάτι άλλο από αυτό που ήμουν τα τελευταία 30 χρόνια. Αναμένουν οι συνάδελφοί μου δημοσιογράφοι να συνεχίσω να είμαι ειλικρινής και πάντα έτοιμος να απαντήσω στο οτιδήποτε. Μέχρι πρότινος ρωτούσα, τώρα θα απαντώ», σημείωσε.

Η απόφαση για εμπλοκή στην πολιτική

Τιμητική χαρακτήρισε την πρόταση από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Ένιωσα έτοιμος να το κάνω. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήμουν έτοιμος. Σκέφτηκα πολλούς παράγοντες πριν αποφασίσω: την καριέρα μου, την ηλικία, την οικογένειά μου… Είναι πρόκληση, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ξέρω ότι θα εκτίθεμαι, αλλά θέλω να το κάνω σωστά, όσο πιο σωστά γίνεται», τόνισε ο νέος Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Την περασμένη Δευτέρα (25/9) δέχθηκα τηλεφώνημα από τον γραφείο του Προέδρου που με καλούσε σε συνάντηση. Πήγα στο γραφείο του, μου έκανε την πρόταση, μου έδωσε λίγο χρόνο, το συζήτησα με την οικογένειά μου και απάντησα θετικά», ανέφερε στη σελίδα μας.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση όχι για την αποδοχή της πρότασης αλλά για την μετάβαση στην πολιτική, έπαιξε ο νυν Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου. «Με τον κ. Ιωάννου είχαμε συνεργασία σε θέματα επικοινωνίας για δύο περίπου χρόνια όταν κατείχε τη θέση του Υπουργού Υγείας στις δύσκολες ώρες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ήταν αυτός που με έκανε να δω την πολιτική μέσα από ένα πολύ διαφορετικό φακό», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον «όρο» που έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αποδεχτεί τον διορισμό, σχολίασε πως «δεν πρόκειται για όρο, αλλά για μία συνεννόηση σε ανθρώπινο επίπεδο. Εξήγησα στον Πρόεδρο ότι δεν μπορώ να υποστηρίξω κάτι το οποίο δεν πιστεύω. Και ο ίδιος το σεβάστηκε και με διαβεβαίωσε ότι δεν θα με φέρει σε δύσκολη θέση».

Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Ερωτηθείς πώς κρίνει το έργο της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη μέχρι σήμερα, ο Γιάννης Αντωνίου απάντησε «δεν μπορώ να πω κάτι που είναι σε διάσταση με όσα έγραφα μέχρι πριν αναλάβω αυτά τα καθήκοντα. Έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στην επικοινωνία. Οι πολίτες, και εκείνοι που ψήφισαν Νίκο Χριστοδουλίδη και όσοι δεν τον ψήφισαν, έχουν αυξημένες προσδοκίες και απαιτήσεις. Περιμένεις από έναν νέο άνθρωπο, να έχει μια άλλη ματιά στο πώς αντιμετωπίζει τα διάφορα ζητήματα, να είναι γρήγορος και ευέλικτος».

Για το ζήτημα που προέκυψε με την προκάτοχό του και τις υπερωρίες, δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω καθώς όπως τόνισε «το θέμα θεωρείται λήξαν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top