ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: «Δεν ξεκινήσαμε πόλεμο στην Ουκρανία» - Η σύγκρουση δεν ήταν ιμπεριαλιστική

Πούτιν: «Δεν ξεκινήσαμε πόλεμο στην Ουκρανία» - Η σύγκρουση δεν ήταν ιμπεριαλιστική

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε τoν ισχυρισμό ότι η Ρωσία δεν άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά ξεκίνησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Στην ετήσια ομιλία του στη λέσχη συζητήσεων «Βαλντάι», που πραγματοποιείται στο Σότσι, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία, η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου σε έκταση, δεν έχει ανάγκη να πάρει εδάφη από την Ουκρανία.

Υποστήριξε ότι η σύγκρουση δεν ήταν επομένως ιμπεριαλιστική ή εδαφική, αλλά αφορούσε την παγκόσμια τάξη και ότι η Δύση, η οποία είχε χάσει την ηγεμονική της δύναμη και χρειαζόταν πάντα έναν εχθρό, είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Τουλάχιστον 49 νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε χωριό του Χαρκόβου

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 6χρονο αγοράκι, σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα σε ένα χωριό, στην περιοχή του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την Ισπανία όπου βρίσκεται, έκανε λόγο για «48 νεκρούς» σε αυτό το χωριό που βρίσκεται κοντά στην πόλη Κουπιάνσκ, σε σχετικά μικρή απόσταση από τη γραμμή του μετώπου.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Χαρκόβου, τον Ολέχ Σινεμπούχοφ, ένα καφενείο και ένα κατάστημα τροφίμων δέχτηκαν επίθεση γύρω στις 13.15, τοπική ώρα, στο χωριό Χρόζα. Εκείνη την ώρα στο κατάστημα βρίσκονταν πολλοί άμαχοι.

«Οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους στον χώρο», ανέφερε ο Σινεμπούχοφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Άλλοι αξιωματούχοι ανάρτησαν βίντεο στα οποία μέλη των σωστικών συνεργείων να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στα συντρίμμια, απ’ όπου αναδίδεται καπνός. Διακρίνονται επίσης πτώματα ανάμεσα σε πλάκες τσιμέντου και μεταλλικές ράβδους.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το χωριό με το πυροβολικό τους ή αν η επίθεση έγινε με πύραυλο.

Ο Ζελένσκι είπε ότι «ο ρωσικός τρόμος πρέπει να σταματήσει».

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Telegram, έγραψε ότι συζητά με τους Ευρωπαίους εταίρους του «την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας» της Ουκρανίας και «την προστασία της χώρας από τον τρόμο».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top