ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουλίας: Ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα για κακοποίηση και εγκατάλειψη ζώων

Κουλίας: Ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα για κακοποίηση και εγκατάλειψη ζώων

Η αφοσίωση και η συμπόνια των κατοικίδιων ζώων μας εμπνέουν όλους να λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα ενάντια σε φαινόμενα που δεν συνιστούν ενδείξεις ενός πολιτισμένου κράτους, όπως είναι η κακοποίηση, η παραμέληση και η εγκατάλειψη ανέφερε ο Προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας σε αναφορά στην Ολομέλεια με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Είπε ότι τα ζώα, άγρια ​​και οικόσιτα, διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στον πλανήτη μας καθώς συμβάλλουν στη βιοποικιλότητα, που είναι απαραίτητο συστατικό για την ανθρώπινη ευημερία, γιατί αυτή συντηρεί τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Επίσης, είπε, μας παρέχουν συντροφικότητα και εμπλουτίζουν τη ζωή μας με αμέτρητους ευχάριστους τρόπους.

Ο κ. Κουλίας είπε όμως ότι την ίδια ώρα αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, από την απώλεια οικοτόπων και τη ρύπανση μέχρι την εκμετάλλευση και τη σκληρότητα και καλούμαστε να αναλογιστούμε την ευθύνη μας ως το κυρίαρχο είδος στον πλανήτη Γη.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις επιπτώσεις των πράξεών μας στο ζωικό βασίλειο και να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τους οικοτόπους τους. Είναι καθήκον μας να συνηγορούμε υπέρ της ανθρώπινης μεταχείρισης των ζώων, διασφαλίζοντας την ευημερία και την ασφάλειά τους», ανέφερε.

Επίσης αναγνώρισε τις άοκνες προσπάθειες των φιλοζωικών οργανώσεων και των ακτιβιστών που εργάζονται ακούραστα για την προστασία και την υπεράσπιση των ζώων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top