ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: «Μας επιτίθενται, θα απαντήσουμε» - Ο πόλεμος τις τελευταίες 30 ώρες - Δείτε βίντεο

Ισραηλινός στρατός: «Μας επιτίθενται, θα απαντήσουμε» - Ο πόλεμος τις τελευταίες 30 ώρες - Δείτε βίντεο

Ο πόλεμος στο Ισραήλ τις τελευταίες 30 ώρες. «Είμαστε σε πόλεμο» αναφέρεται στο βίντεο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και παρουσιάζεται η εισβολή της Χαμάς από αέρος, ξηράς και θαλάσσης.

Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί, αναφέρεται στο βίντεο, χιλιάδες έχουν τραυματιστεί, Ισραηλινοί πολίτες έχουν δεχθεί πυρά στα σπίτια τους, ενώ όμηροι έχουν μεταφερθεί στη Γάζα.

Σφαγές γίνονται στο νότιο Ισραήλ, μεταδίδει δε ο Ισραηλινός στρατός, και προσθέτει: «Μας επιτίθενται, θα απαντήσουμε».

Οι πιο αιματοβαμμένες εικόνες του τελευταίου μισού αιώνα καταγράφονται στη Λωρίδα της Γάζας, με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να φέρνουν μνήμες από πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, το 1973, στις 6 Οκτωβρίου 1973, στην πιο ιερή γιορτή των Εβραίων, την ημέρα του Εξιλασμού, οπότε μια συμμαχία αραβικών κρατών, με επικεφαλής την Αίγυπτο και τη Συρία, εισέβαλε αιφνιδιαστικά σε μια απροετοίμαστη χώρα περνώντας τις γραμμές κατάπαυσης του πυρός στο Σινά και τα Υψώματα του Γκολάν στο βορρά.

Με ανησυχητική ταχύτητα ανεβαίνει ο αριθμός των Ισραηλινών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της Χαμάς. Ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν σκοτωθεί φτάνει πια τους 600 ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα γινόταν λόγος για 400 θύματα. Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Δηλωτικό της κατάστασης είναι πως λίγο πριν από τις 14:00, ώρα Ελλάδος, τα ισραηλινά δίκτυα έκαναν λόγο για 350 νεκρούς. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των τραυματιών είναι πολύ μεγάλος, ειδικότερα ξεπερνά τους 2.000 και φτάνει τους 2.040, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η ομηρεία 100 περίπου Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top