ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετανάστες ζούσαν χωρίς ρεύμα και νερό ενώ έκαναν την οροφή πολυκατοικίας… αποχωρητήριο - Όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου στο «Τ» - Δείτε εικόνες

Μετανάστες ζούσαν χωρίς ρεύμα και νερό ενώ έκαναν την οροφή πολυκατοικίας… αποχωρητήριο - Όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου στο «Τ» - Δείτε εικόνες

Στο σφράγισμα συγκροτήματος διαμερισμάτων στην περιοχή Τάφοι των Βασιλείων θα προχωρήσει ο Δήμος Πάφου, αφού σε αυτό ζούσαν εδώ και μήνες μετανάστες σε άθλιες συνθήκες.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει σε πρώην εργολάβο (developer), ο οποίος είχε νοικιάσει και στo παρελθόν διαμερίσματα σε αιτητές πολιτικού ασύλου.

«Ωστόσο λόγω προβλημάτων που είχε με τις τράπεζες και μετά από παρέμβαση, κόπηκε το ρεύμα και το νερό από την πολυκατοικία, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν έχει πάρει ενοίκιο εδώ και πάνω από 10 μήνες», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, έξι από τα διαμερίσματα του συγκροτήματος είχε εκκενωθεί και σφραγιστεί από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη ωστόσο το πρόβλημα καταγράφηκε στα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

«Τα υπόλοιπα έξι διαμερίσματα είναι κατειλημμένα από δεκάδες αιτητές πολιτικού ασύλου, οι οποίοι διαμένουν σε αυτά χωρίς ρεύμα και νερό αλλά και χωρίς αποχέτευση, αφού το δίκτυο έκλεισε από τα σκουπίδια που έριξαν», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το κλειστό δίκτυο αποχέτευσης είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η οροφή του κτηρίου σε χώρο αφόδευσης ενώ η αυλή έχει γεμίσει σκουπίδια.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Πάφου, η παροχή νερού και ρεύματος είχε διακοπεί εδώ και 6-8 μήνες, ενώ την ίδια στιγμή στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας είχαν γίνει πρόχειρα δωμάτια με ευτελή υλικά.

Παρόμοια κατάσταση είχε καταγραφεί και σε παρακείμενο υποστατικό, σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος. Συγκεκριμένα, χώρος που λειτουργούσε ως εστιατόριο και είχε κλείσει, μετατράπηκε σε χώρο που διαμένουν οι αιτητές πολιτικού ασύλου.

«Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι ότι οι αιτητές πολιτικού ασύλου που διαμένουν σε αυτά τα υποστατικά παίρνουν επίδομα ενοικίου. Οπότε τίθεται το ερώτημα πως είναι δυνατό το κράτος για τόσους μήνες να δίνει το επίδομα και οι αιτητές να διαμένουν σε πολυκατοικίες που δεν υπάρχει νομικά ούτε ρεύμα, ούτε νερό, ούτε αποχέτευση και με τον ιδιοκτήτη να λέει ότι δεν παίρνει ενοίκιο. Άρα πρέπει να ασκήσουμε έντονη κριτική και στο κράτος και στις υπηρεσίες», είπε καταληκτικά.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (16/10), συνεργείο του Δήμου Πάφου πήγε στο συγκρότημα διαμερισμάτων και καθάρισε σωρεία από σκουπίδια που βρίσκονταν στοιβαγμένα στο χώρο.

Δείτε εικόνες:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top