ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δικαστής απειλεί με φυλάκιση τον Τραμπ επειδή δεν υπάκουσε σε εντολή να κατεβάσει μια συκοφαντική ανάρτησή του

ΗΠΑ: Δικαστής απειλεί με φυλάκιση τον Τραμπ επειδή δεν υπάκουσε σε εντολή να κατεβάσει μια συκοφαντική ανάρτησή του

Ο δικαστής που προεδρεύει στην αστική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για απάτη στη Νέα Υόρκη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον στείλει στη φυλακή επειδή δεν υπάκουσε σε μια εντολή αποσιώπησης που του επέβαλε, ζητώντας του να αποσύρει μια ανάρτησή του με την οποία σχολίαζε έναν δικαστικό υπάλληλο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον είπε το πρωί στο δικαστήριο ότι ο Τραμπ ανάρτησε στον λογαριασμό του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μια «αναληθή και δυσφημιστική ιστορία για τον υπάλληλό μου», εξηγώντας ότι μίλησε στον πρώην πρόεδρο για το θέμα αυτό. «Τον διέταξα να αποσύρει αμέσως την ανάρτηση και είπε ότι το έκανε. Παρά την εντολή, χθες το βράδυ έμαθα ότι η προσβλητική ανάρτηση δεν αποσύρθηκε ποτέ από έναν ιστότοπο. Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση της εντολής αποσιώπησης. Το κατέστησα σαφές ότι η αδυναμία συμμόρφωσης θα οδηγήσει σε σοβαρές κυρώσεις», είπε ο δικαστής.

Ένας εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, απέφυγε να σχολιάσει. Οι δικηγόροι του Τραμπ, Κρίστοφερ Κιζ και Αλίνα Χάμπα, δεν ήταν διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC η ανάρτηση του Τραμπ είχε διαγραφεί από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social μετά την εντολή του δικαστή, όμως παρέμεινε διαθέσιμη στον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top