ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024 - ΕΔΕΚ: Σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη τα ονόματα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών - Στο 80% τα ψηφοδέλτια ΤΑ

Εκλογές 2024 - ΕΔΕΚ: Σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη τα ονόματα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών - Στο 80% τα ψηφοδέλτια ΤΑ

Απόφαση ότι θα πρέπει να στελεχωθούν τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης - όλων των επαρχιών - μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έλαβε πρόσφατα η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Όπως δήλωσαν στο ThemaOnline πηγές από την ΕΔΕΚ, η στελέχωση βρίσκεται περίπου στο 80% παγκύπρια. Όσον αφορά τις σχολικές εφορείες η διαδικασία βρίσκεται στο 30% καθώς δεν είχαν ξεκαθαρίσει ακόμη οι διαδικασίες.

Συνεργασίες

Για την τοπική αυτοδιοίκηση, η ηγεσία της ΕΔΕΚ πραγματοποιεί επαφές με ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και Οικολόγους. Όπως τόνισαν, όμως, οι πηγές, δεν θα πάνε σε συνεργασία σε παγκύπριο επίπεδο με κόμματα αλλά σε τοπικό. Στο στόχαστρο της ΕΔΕΚ παραμένουν οι δήμοι Λευκάρων, Πολεμιδιών και Πόλης Χρυσοχούς ενώ ενδέχεται να υπάρξει συνεργασία κομμάτων - με τη στήριξη και της ΕΔΕΚ - στον Δήμο Στροβόλου.

Ευρωεκλογές

Αυτόνομη κάθοδο αποφάσισε στις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ. Δεν αποκλείεται όμως συνεργασία με εθελοντικά σύνολα και κινήσεις όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Η συζήτηση για καταρτισμό των ψηφοδελτίων έχει αρχίσει ήδη, με την προσπάθεια να υπάρχει γεωγραφική κατανομή των έξι υποψηφίων, να έχει έναν τουλάχιστον δηλαδή από κάθε επαρχία. Σύμφωνα με τις πηγές, τα ονόματα που θα διεκδικήσουν έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανακοινωθούν επίσημα σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη τέλος του Ιανουαρίου.

Αναφορικά με τον κίνδυνο να χάσουν την έδρα που κατείχε ο Δημήτρης Παπαδάκης στο ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με τις πηγές, η ευρύτερη προσπάθεια της ΕΔΕΚ είναι η επανεκλογή ευρωβουλευτή. «Και το 2019 έδειχναν οι δημοσκοπήσεις ότι έπαιρνε 2-3% και τι σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνε την έδρα και τελικά την πήρε και μάλιστα με 11%. Σίγουρα δεν είναι είναι οι ίδιες εκλογές με το 2019 αλλά ένα καλό ψηφοδέλτιο έχει τον πρώτο λόγο», τόνισαν οι πηγές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top