Συναντώνται το απόγευμα ΟΚΥπΥ και Συντεχνίες - Νέα προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου

Συναντώνται το απόγευμα ΟΚΥπΥ και Συντεχνίες - Νέα προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται έντονες διαβουλεύσεις, με στόχο την αποτροπή των αυριανών απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες εξαγγέλθηκαν σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια, αφού όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ το απόγευμα, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΚΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη σημερινή συνάντηση θα επιχειρηθεί μια νέα προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου, αν και φαίνεται οι συντεχνίες να έχουν τη θέση πως η μόνη περίπτωση να αρθούν τα αυριανά μέτρα είναι ο ΟΚΥπΥ να αποδεχθεί τη φιλοσοφία της ρύθμισης των όρων εργασίας, με συλλογική σύμβαση.

Σημειώνεται πως ο ΟΚΥπΥ έχει ήδη καταθέσει στις συντεχνίες πρόταση, με την οποία προσφέρει αυξήσεις μισθών και ωφελήματα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, «η πρόταση του Οργανισμού ήταν να δίδονται αυξήσεις περιοδικά και όποτε κρίνει σκόπιμο, αναλόγως με τη βιωσιμότητά του».

Σε σχέση με τη σημερινή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΟΚΥπΥ, συντεχνιακή πηγή αναφέρει, εξάλλου, ότι παρόλο που οι συντεχνίες δεν αναβάλλουν την απεργία, εντούτοις από τη στιγμή που καλούνται σε διάλογο για επίλυση του ζητήματος θα πάνε «με καλή διάθεση», ώστε να βρεθούν τέτοιες λύσεις, που να τους επιτρέψει να άρουν τα μέτρα.

Επιπλέον, σημειώνει οι προτάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων «δεν θα αλλάξουν» και ότι θα απαιτήσουν εκ νέου όπως ο ΟΚΥπΥ αποδεχθεί τη φιλοσοφία της ρύθμισης των όρων εργασίας με συλλογική σύμβαση, η οποία δεν πρέπει να έχει απόσταση από τις δομές, τις κλίμακες και τα οργανογράμματα, που ισχύουν στον υπόλοιπο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Εάν πει ο ΟΚΥπΥ ότι δέχεται τη φιλοσοφία, αλλά θα βρεθούν μετά οι τρόποι υλοποίησης αυτό πιθανόν να αλλάξει και τη ροή των πραγμάτων. Αν, όμως, επιμένει ότι θα δίνονται αυξήσεις και όποτε ο ίδιος ο Οργανισμός αποφασίσει ή νομίζει -ανάλογα με τα οικονομικά του- ασφαλέστατα δεν πρόκειται να βρεθεί λύση», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE