ΠτΔ: «Σύντομα ανακοινώσεις για το θέμα του απεσταλμένου για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Σύντομα ανακοινώσεις για το θέμα του απεσταλμένου για το Κυπριακό»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης καλωσόρισε τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να προχωρήσει με το διορισμό μιας προσωπικότητας για την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών, λέγοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Ερωτηθείς στο περιθώριο επίσκεψής του στη Λεμεσό σε σχέση με το διορισμό αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι είχε πρόσφατα την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γενικό Γραμματέα και με την Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κάιρο στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ειρήνη, όπου συζήτησαν για την προοπτική αυτή.

«Συζητήσαμε για την προοπτική, εγώ καλωσορίζω τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα να προχωρήσει με το διορισμό μιας προσωπικότητας και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις», τόνισε. 

Επανέλαβε ότι δεν θα μιλήσει εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας ότι  είχαν μία συζήτηση αλλά δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα όσα του ανέφερε, «τα οποία ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένα».

Ερωτηθείς εάν πρόκειται για απεσταλμένο ή για ειδικό απεσταλμένο, είπε ότι θα πρόκειται για  απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για να διερευνήσει την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών. 

«Είναι αυτό που ζητούμε, είναι θετικό ότι από πλευράς Ηνωμένων Εθνών βλέπουν αυτή την ανάγκη και να αφήσουμε τον ΓΓ του ΟΗΕ να προχωρήσει στις ανακοινώσεις του», κατέληξε ο Πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Η αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία καλωσόρισε στην Κύπρο τους δέκα εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ που θα διερευνήσουν και θα αξιολογήσουν, κατόπιν αιτήματος της Λευκωσίας, τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό, εξαίροντας τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου ως εταίρων που "αλληλοϋποστηρίζονται σε περιόδους κρίσης".