ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κάι είναι ο νεότερος επιζών της επίθεσης της Χαμάς - Ήταν μόλις 9 ημερών τότε

Ο Κάι είναι ο νεότερος επιζών της επίθεσης της Χαμάς - Ήταν μόλις 9 ημερών τότε

Μια οικογένεια Βρετανών που κατοικούσε στο κιμπούτς Νιρίμ του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα βίωσε έναν εφιάλτη που μετατράπηκε σε μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, με πρωταγωνιστή τον μικρό Κάι, ο οποίος ήταν μόλις 9 ημερών όταν το σπίτι των γονιών του βρέθηκε στο στόχαστρο των μαχητών της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης εισέβαλαν βιαίως στο σπίτι των γονιών του βρέφους και έβαλαν φωτιά.

Οι γονείς είχαν βρει καταφύγιο σε ένα ασφαλές δωμάτιο και είχαν στείλει ένα απεγνωσμένο μήνυμα στο οικογενειακό τσατ, το οποίο έλεγε: «Το σπίτι μας καίγεται, είμαστε κλειδωμένοι στο καταφύγιο, σώστε μας σας παρακαλώ».

Έμειναν εγκλωβισμένοι εκεί για 9 ολόκληρες ώρες. Για να προστατεύσουν τον Κάι από τις αναθυμιάσεις, τον τοποθέτησαν επάνω στο περβάζι, ρισκάροντας να τον δουν οι μαχητές της Χαμάς.

Ευτυχώς, η οικογένεια σώθηκε.

Η μητέρα του Κάι, Aimee Labban μοιράστηκε την εμπειρία της οικογένειάς της στο Channel 12 και είπε: «Η μαμά μου που ήταν μαζί μας άρπαξε τον Κάι και άρχισε να κλαίει. Του έβαλε δάχτυλο στο στόμα για να τον κάνει να σωπάσει όσο πιο γρήγορα γινόταν».

«Εγώ και ο άντρας μου κρατάγαμε την πόρτα. Οι τρομοκράτες βλέποντας ότι δεν μπορούν να μπουν μέσα αποφάσισαν να σφραγίσουν την πόρτα, σέρνοντας αντικείμενα από πίσω, και έβαλαν φωτιά στο σπίτι» περιέγραψε η Aimee.

 

«Ήταν από τις δυσκολότερες αποφάσεις»

Ο πατέρας του Κάι, Uriel Labban, αφηγήθηκε επίσης την ιστορία τους: «Όταν τοποθετήσαμε το μικρό μας στο περβάζι, ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρουμε. Από τη μια, αν τον αφήναμε στο ασφαλές δωμάτιο, πιστεύαμε ότι πιθανότατα θα εισπνεύσει μια θανατηφόρα ποσότητα καπνού, αλλά από την άλλη, αν τον βάζαμε στο περβάζι, οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να του επιτεθούν».

Η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της γιαγιάς του Κάι, έμεινε στο καταφύγιό τους για σχεδόν 9 ώρες. Αργότερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ήρθαν να τους σώσουν, οδηγώντας τους μαζί με τους γείτονές τους σε ασφαλές μέρος.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top