Υπ. Ενέργειας: «Επιμένουμε σε έργα υποδομής για ενεργειακή αυτονομία»

Υπ. Ενέργειας: «Επιμένουμε σε έργα υποδομής για ενεργειακή αυτονομία»

Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης είναι να καταστήσει την Κύπρο αυτόνομη ενεργειακά, είπε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, σε ομιλία του στο 11ο Ενεργειακό Συμπόσιο. Τόνισε ωστόσο ότι η αυτονομία ενός κράτους δεν σχετίζεται μόνο με τα ευρήματα και τον πλούτο, ο οποίος βρίσκεται σε κοιτάσματα ή οπουδήποτε αλλού, αλλά θα πρέπει να συνδυάζεται με έργα υποδομής, ώστε αυτός ο πλούτος να βγει στην επιφάνεια και να πάει στις αγορές.

Πρόσθεσε ότι ο πλούτος αυτός θα πρέπει να έρθει στην Κύπρο για να μπορεί να υπάρξει παραγωγή από φτηνή ενέργεια.

«Αυτός είναι ο σκοπός μας, για αυτό επιμένουμε σε υποδομές», ανέφερε.

Τόνισε ότι έχει φθάσει η ώρα των έργων για την ενέργεια ιδιαίτερα για την Κύπρο, με τη μικρή και απομονωμένη αγορά ενέργειας.

«Είναι πραγματικά μεγάλη η προσπάθεια που καταβάλλουμε σήμερα για χάραξη και υλοποίηση μιας μακροχρόνιας, ολοκληρωμένης και αειφόρου ενεργειακής στρατηγικής», είπε.

Πρόσθεσε ότι η στρατηγική αυτή απαιτεί τον συντονισμό και την αγαστή συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με σκοπό να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με επάρκεια οι μεγάλες προκλήσεις του τομέα της ενέργειας, οι οποίες αφορούν όχι μόνο στις τιμές και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, αλλά και στα σημαντικά μέτρα που απαιτούνται για άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE