ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Εθνική ξεπέτειος

Εθνική ξεπέτειος

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και δη τις πατριωτικές. Μα πώς γίνεται και σχεδόν πάντα είναι οι υπερφίαλοι και υπερ-φλύαροι εθνικόφρονες γκράντε πατριώτες, τα Ελλάς-Ελλάς-σκέπασε-κι-εμάς μαμμόθρεφτα της μαμάς πατρίδας που είναι επιρρεπείς στις επικών και εθνικών διαστάσεων γκάφες; Φταίει ο υπερβάλλων ζήλος; Παθαίνουν κολούμπρα μπροστά στη γαλανόλευκη και βραχυκυκλώνουν; Γαμιέται ο Δίας;

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμης -Αννίτα να τον χαίρεσαι- Δίπλαρος και η αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έστειλαν τις ευχές τους στη μαμά Ελλάδα για την εθνική επέτειο ποστάροντας φωτογραφίες με πιτσιρίκια που παρελαύνουν ζωσμένα στη γαλανόλευκη και τις ευχές “Χρόνια πολλά Ελλάδα” (για την είσοδό της σε έναν πόλεμο με 85 εκατομμύρια νεκρούς στον οποίο μάλιστα ηττήθηκε και καταστράφηκε οικονομικά;).

 

Τίποτα το ασυνήθιστο εδώ, τα κρίντζι ποστ πέφτουν με τις ντάνες τέτοια μέρα, αν μια προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες δεν αποκάλυπτε αυτό:

Και αυτό:

Και αυτό:

 

Οι φωτογραφίες δεν ήταν μόνο προϊόν AI αλλά και της τσίπικης free βερσιόν (πιθανόν το Midjourney, διαβόητο για τις τσαπατσουλιές του) που θα κάνει μεν τη δουλειά σου αλλά με την ανάλογη ποιότητα, δηλαδή το αγοράκι να μοιάζει με μακρινό συγγενή της διαβολικής κούκλας Chucky και το κοριτσάκι με background ζόμπι της σειράς The Walking Dead (στην ίδια φωτο μια σημαία την κρατάει ένα ασώματο χέρι που πιθανόν το ψάχνει η Wednesday).

Κι άντε πες ότι τα παραμορφωμένα μωρά μπορεί να ήταν μια δήλωση-αντίσταση στην εμμονή κάποιων με την τελειότητα, τη ρώμη και την αρτιμέλεια των παρελαυνόντων μαθητών (αναρωτιέμαι γιατί δεν το σπίναραν έτσι κι έσπευσαν αμέσως να τις διαγράψουν - τσ τσ τσ όλα εμείς πχια;) όμως η μεγαλύτερη μαλακία με τα ποστ έγκειται στο γεγονός ότι ούτε καν η ελληνική σημαία (για την οποία άλλωστε έγινε όλο αυτό) ήταν σωστή! Ένας σταυρός με δύο(!) λωρίδες η μία, δύο σταυροί δίπλα δίπλα η άλλη, ακόμα και η σημαία της Ουρουγουάης θα ήταν πιο relevant από αυτό το AI-generated φιάσκο. Κυριολεκτικά you had ONE fucking job κατάσταση.

Τώρα βέβαια βάζοντας τις λέξεις “Δίπλαρος” και “τεχνητή νοημοσύνη” στο ίδιο κείμενο ρισκάρω πάλι να γράψω κάτι μηνύσιμο (και ξέρουμε πόσο trigger-happy γίνεται ο Ευθύμης μ’ αυτά) αλλά στ’ αλήθεια κοτζάμ αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ έπρεπε να καταφύγει στην AI για μια stock φώτο από παρέλαση για την 28η που μπορείς να βρεις χιλιάδες στη Google; Και σαν τον κοινό πλεμπαίο σε ένα δωρεάν εργαλείο ΑΙ που εγγυημένα θα σου τα κάνει μαντάρα σαν Υπουργός της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη που τόσο θαυμάζει και θέλει να γίνει ο ΔΗΣΥ μέλος της; Ξέρουμε ότι έχει οικονομικά προβλήματα το κόμμα αλλά δεν είχαμε ιδέα ότι είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα. Βέβαια μιλάμε για τον Δίπλαρο, που όσο καλή δουλειά κι αν έκαναν οι επικοινωνιολόγοι και οι διαχειριστές κρίσης και μαζεύτηκε είναι η αλήθεια τελευταία, παραμένει ο επιρρεπής στη γκάφα δημιουργός των επιτυχιών “Αιμομικτικά Αγρινά”, “Προφορικό Έγγραφο”, “Ζωντανό Πτώμα” και το Νο1 hit όλων των εποχών “Μπράβο στον Πρόεδρο Που Έδωσε Χάρη στους Παιδεραστές”, συνεπώς κάποιοι άνθρωποι απλά το έχει η μοίρα τους.

Αντίθετα, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη Χριστιάνα Ερωτοκρίτου που είχε καλλιεργήσει έως τώρα ένα πιο σοβαρό προφίλ και ομολογουμένως μας αιφνιδίασε με αυτή την επιπολαιότητα. Βέβαια μπορεί η αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ να μην φημίζεται σε προσωπικό επίπεδο τουλάχιστον για τις πατριωτικές της κορώνες -ή κοτρώνες μιας και μιλάμε για το ΔΗΚΟ του Κουλία και του Μυλωνά- όμως το κόμμα της είναι διαβόητο ακριβώς γι’ αυτές και φυσικά για το γεγονός ότι εκτός από τις επίμαχες φώτο και το καταστατικό, πρόγραμμα, θέσεις και συνθήματα του ΔΗΚΟ μοιάζουν να γράφτηκαν από τεχνητή νοημοσύνη (το γελάτε; Ο Νικόλας Παπαδόπουλος πάντως βρήκε στο πρόσωπό της έναν πολύτιμο συνεργάτη). Λίγη προσοχή παιδιά. Οι πελάτες ψηφοφόροι σας τα προσέχουν αυτά. Έτσι τους μάθατε με τις φουστανέλες, τις περικεφαλαίες και τα δόρατα.

Γι’ αυτό γελάμε λίγο περισσότερο όταν αυτές οι επικές γκάφες προέρχονται από τον ούτως καλούμενο (υπερ)πατριωτικό χώρο που κουνάει συχνά το δάχτυλο, βάζει τη φουστανέλα όποτε θυμάται και βγάζει το εθνικόμετρο για να μετρήσει τον πατριωτισμό του καθενός. Ο Δίπλαρος χαρακτηριστικός εκπρόσωπος αυτής της σχολής (γι’ αυτό και δεν μας εκπλήσσει που την πάτησε πάλι), η Ερωτοκρίτου όχι τόσο η ίδια προσωπικά αλλά το κόμμα της μονίμως στα κάγκελα καταγγέλλοντας συχνά όλους τους άλλους για υποχωρήσεις, συμβιβασμούς και μειοδοσίες. Πάντως η ίδια απολογήθηκε για τη φωτογραφία χαρακτηρίζοντάς τη “γραφιστικό ατόπημα” (τι να πει άλλωστε;).

Πέρα απ’ την πλάκα -και τη de facto γελοιότητα του εθνικισμού- η γκάφα είναι ενδεικτική της αντιμετώπισης ακόμα και μιας εθνικής επετείου ως διεκπεραίωση, ξεπέτα, αγγαρεία, κάτι να ρίξουμε στα σανοφάγα που δεν χορταίνουν φτηνό πατριωτισμό και να πάμε για brunch. Και μάλιστα από ανθρώπους και κόμματα που παραδίδουν συχνά πυκνά μαθήματα υψηλού εθνικού φρονήματος...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top