ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Το ΔΗΚΟ ανακάλυψε τον καλύτερο διαπραγματευτή για το Κυπριακό: το ChatGPT!

Το ΔΗΚΟ ανακάλυψε τον καλύτερο διαπραγματευτή για το Κυπριακό: το ChatGPT!

Δίκιο είχε ο Χατζηγιάννης. Με το ΔΗΚΟ σηκώνεις διαρκώς τα χέρια ψηλά.

Κάποιος θα σφύριξε στον Νικόλα Παπαδόπουλο πως μετά το φιάσκο με το Happy Birthday του Υφυπουργού Πολιτισμού και Marilyn Monroe του φτωχού Μιχάλη Χατζηγιάννη χρειαζόταν κάτι δυνατό για να ρεφάρει. Κάτι που να κάνει τον κόσμο να πάψει να νομίζει πως το circus-themed πάρτι γενεθλίων του ήταν φόρος τιμής στους δύο πρώτους μήνες της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη και που παράλληλα θα τον αποκαταστήσει στη συνείδηση των πολιτών ως σοβαρό πολιτικό, ισότιμο κυβερνητικό εταίρο και -γιατί όχι;- δυνητικό ηγέτη του τόπου (λέμε τώρα). Όλοι θα συμφώνησαν πως τις παραπάνω προϋποθέσεις πληροί το όπιο του κυπριακού λαού, το Κυπριακό, όμως χωρίς πρόσφατες εξελίξεις και τη συνθηματολογία να έχει κολλήσει στο Σχέδιο Ανάν του 2004, αντιλήφθηκαν ότι χρειάζεται κάποιο twist.

“Θέλω κάτι δυνατό σε σχέση με το Κυπριακό που όμως να μην ακούγεται παρωχημένο και να μπορεί να ταυτιστεί μ’ αυτό η νεολαία” φαντάζομαι ότι θα είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ στους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια του brainstorm-μετά-το-shitstorm-και-ποτέ-πριν.

Και κάποιος πρότεινε το ChatGPT. Και φαντάζομαι θα το πούλησε ως hot, trendy, πιασάρικο και τόσο “της νεολαίας” όσο κι ο Trannos. Και πριν προλάβει να ρωτήσει ποιος διάολο είναι ο Trannos, ο συνεργάτης προσθέτει βιαστικά “και θα δείξει πόσο άνθρωπος της εποχής σου είσαι”. Ο Νικόλας το σκέφτεται μερικά λεπτά και συμφωνεί. “ΟΚ, και πως θα το συνδυάσουμε με το Κυπριακό;” ρωτάει. “Απλά το ρωτάς” του απαντούν. “Το’ χω, το’ χω” αναφωνεί χαρούμενος ο Νικόλας κι αρχίζει να πληκτρολογεί. “Εχμμ” τον διακόπτουν οι συνεργάτες, “δεν νομίζω να ξέρει “πότε θα λυθεί το Κυπριακό” επίσης είναι τεχνητή νοημοσύνη όχι ο Παϊσιος”.

“Το ξέρω, δεν είναι αυτό που έγραφα” αντιδρά ενοχλημένος ο Νικόλας... σβήνοντας ταυτόχρονα τα γραφόμενα. “Δώστο μου” λέει ο συνεργάτης και πληκτρολογεί “Is Turkey promoting a two-state solution for the Cyprus issue? (Η Τουρκία προωθεί λύση δύο κρατών στο Κυπριακό πρόβλημα;). Το δείχνει στον Νικόλα. “Ουάου, καλό” αναφωνεί εκείνος. Εμπρηστικό. Πατριωτικό. Και πολλά ΔΗΚΟϊκό”. Πατάει enter και μετά από λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζεται η απάντηση. “Χμμ, δεν μας λέει κάτι το καινούργιο” σχολιάζει ο Νικόλας. “Δεν έχει σημασία το τι λέει, αλλά το ποιος το λέει, δηλαδή το ChatGPT, εκεί θα εστιάσεις” απαντά ο συνεργάτης. “Και θα το τουϊτάρεις μ’ αυτό το λεκτικό”:

 

“Δεν το πολυκατάλαβα να σου πω την αλήθεια. Και φοβάμαι πως ούτε οι πολίτες” λέει σκεφτικός ο Νικόλας

“Σ’ αυτό ποντάρουμε” λένε όλοι με μια φωνή.

Η παραπάνω στιχομυθία εννοείται πως είναι φανταστική αλλά φοβάμαι πως δεν πρέπει να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, πρόεδρος του συγκυβερνώντος ΔΗΚΟ και μέλος της κυβέρνησης που θα κρατάει τις τύχες μας στα χέρια της για την επόμενη πενταετία και που -υποτίθεται- πως θα διαπραγματευτεί τη λύση του Κυπριακού... ρώτησε το ChatGPT αν η Τουρκία προωθεί τη λύση δύο κρατών και εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την “απάντηση” που το θεώρησε must να τη μοιραστεί μαζί μας με σχόλιο που δεν πολυβγάζει νόημα. Κι αυτό γιατί εκτός από την Τουρκία, που μόνο με τηλεβόα δεν φωνάζει ότι θέλει δύο κράτη, εκείνος που έκανε βολιδοσκοπήσεις για τη λύση δύο κρατών ή “χαλαρή συνομοσπονδία” ήταν το τέως αφεντικό του μάστρου του, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τη σύμφωνη γνώμη του τελευταίου ως yes man του Νίκαρου. Αλλά βλέπετε, αφού χάρη στον Νίκο Χριστοδουλίδη το ΔΗΚΟ έγινε συγκυβέρνηση και ο Νικόλας έχει κοτζάμ Υφυπουργό να του τραγουδάει το Happy Birthday, τη σκοτεινή αυτή περίοδο του τέως ΥΠΕξ την κάνουμε γαργάρα, σωστά;

Αφήστε δε όλους εκείνους τους συνειρμούς και δυσάρεστες συγκρίσεις που μπορεί να κάνει κάποιος με την τεχνητή νοημοσύνη και τη... φυσική των στελεχών του ΔΗΚΟ που λογικά περνούν ίσως το μακροβιότερο (και χειρότερο) hangover μετά το μεθύσι της εξουσίας. Ή το ότι μπορεί μια μέρα να αντικατασταθούν όλοι τους από το ChatGPT και κανείς να μην καταλάβει τη διαφορά - και να μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που το σύστησαν στον αρχηγό.

Όσο για τον ίδιο τον Νικόλα ελπίζουμε να κατάλαβε ότι όταν προσπαθείς να έρθεις πιο κοντά στους νέους με πράγματα που δεν κατέχεις καταλήγεις σαν τον θείο στην οικογενειακή μάζωξη που ανακοινώνει ότι θα κάτσει με τη νεολαία.

Και κανείς δεν θέλει αυτόν τον θείο στο τραπέζι του...

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top