ΔΙΕΘΝΗ

Χάπι πρόληψης καρκίνου του μαστού θα διατίθεται μέσω αγγλικού συστήματος υγείας

Χάπι πρόληψης καρκίνου του μαστού θα διατίθεται μέσω αγγλικού συστήματος υγείας

Ένα χάπι που εδώ και χρόνια χορηγείται στο πλαίσιο της θεραπείας κατά του καρκίνου του μαστού θα αρχίσει πλέον να δίνεται ως προληπτική θεραπεία σε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες στο πλαίσιο του συστήματος δημόσιας υγείας NHS στην Αγγλία.

Το Anastrozole θα χορηγείται ως χάπι 1mg μία φορά την ημέρα επί πέντε σε γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση και έχουν μέτριο ή υψηλό ρίσκο εκδήλωσης της νόσου. Σύμφωνα με πρόσφατες δοκιμές, σε αυτές τις περιπτώσεις το χάπι μπορεί να μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης του καρκίνου του μαστού κατά 49%.

Λειτουργεί μειώνοντας την ποσότητα οιστρογόνου που παράγει ο οργανισμός, μπλοκάροντας ένα ένζυμο που ονομάζεται αρωματάση.

Η απόφαση από το NHS χαιρετίστηκε από οργανώσεις υγείας ως «σημαντικό βήμα προόδου» για τις περιπτώσεις γυναικών με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου.

Υπολογίζεται ότι 289.000 γυναίκες στην Αγγλία μπορεί να δικαιούνται την προληπτική θεραπεία. Υπολογίζεται επίσης ότι αν μία στις τέσσερις εξ αυτών προσέλθει για να της συνταγογραφηθεί το χάπι, θα μπορούσαν να αποτραπούν 2.000 κρούσματα καρκίνου του μαστού στην Αγγλία.

Κάτι τέτοιο θα είχε και οικονομικό όφελος για το NHS, λόγω της αποφυγής θεραπειών, της τάξης των 15 εκατομμυρίων λιρών.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου στην Αγγλία, με περίπου 47.000 νέες διαγνώσεις κάθε έτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top