ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Τα παιδιά που δεν θέλει κανείς

Τα παιδιά που δεν θέλει κανείς

Τον χορό του “μακριά από μας κι όπου θέλουν ας πάνε” άνοιξε η κοινοτάρχης Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ πίσω στο 2018 όταν ηγήθηκε ως σύγχρονη Μπουντίκα τη ματαίωση εγκατάστασης σε πρώην στρατόπεδο του χωριού δομής φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων - μάλιστα είχαν ζητήσει την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων λες και δεν πρόκειται για ανθρώπους αλλά για τοξικά απόβλητα.

Στην πραγματικότητα δεν ήθελαν να επηρεαστεί ο τουρισμός του -κατά ειρωνεία- προσφυγικού οικισμού αφού ως γνωστόν ο Κυπραίος φοβάται ότι θα του σταθεί το κόκκαλο στον λαιμό όταν καταβροχθίζει το ψάρι του ενώ γύρω του περιφέρονται ρακένδυτα ανήλικα (που ΔΕΝ είναι έτσι οι δομές αλλά άντε τώρα να τους εξηγείς). Τελικά ούσα και προσωπική φίλη του τέως Προέδρου Αναστασιάδη ο αγώνας της κας Μιχαήλ δικαιώθηκε και τα σχέδια για την κατασκευή δομής στην περιοχή ματαιώθηκαν. 

Από τότε όπου κι αν προσπάθησε το κράτος να στήσει αυτή την περιπλανώμενη δομή συνάντησε την ισχυρή αντίσταση των τοπικών αρχόντων που πιπιλούσαν όλοι τους την ίδια καραμέλα του “δεν μας ενημερώσατε πρώτα” που βασικά είναι μούφα γιατί α) οι αντιδράσεις ξεκινούν με το που μαθαίνεται πως το κράτος αναζητά χώρο εντός των ορίων κάποιου δήμου και β) συνεχίζονται και αφού ενημερωθούν για το τι πρόκειται. Τη σκυτάλη πήρε η Πάφος και πιο πρόσφατα η Γερμασόγεια, η Λακατάμια, το Γέρι και τα Λατσιά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: ΚΑΝΕΝΑΣ Δήμος δεν θέλει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δομή έχει να κάνει με πρόσφυγες/μετανάστες για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο και σε ΚΑΜΙΑ χρονική συγκυρία. Και δεν έχει να κάνει μόνο με ρατσισμό και ξενοφοβία, ο κυριότερος λόγος είναι γιατί... μπορούν.

Σημειώστε πως οι δήμαρχοι Γερμασόγειας, Λακατάμιας και Γερίου είναι αριστεροί ή στηρίχθηκαν από το ΑΚΕΛ, το οποίο φυσικά σιώπησε - αν οι αφιλόξενοι δήμαρχοι είναι μόνο δεξιοί είναι “φασίστες” και “ρατσιστές”, αν είναι δικοί μας “αφουγκράζονται τις ανησυχίες του κόσμου”. Κι αυτό για να καταλάβετε πόσο έχει περάσει στον κόσμο ότι είναι ΟΚ να μην θέλεις τους μετανάστες. Δέκα χρόνια Αναστασιάδη με τους Νουρήδες και τους Πελεκάνους συν το σιγοντάρισμα από το μόνιμο ακροδεξιό φλερτ της Πινδάρου και πλέον ακόμα και αριστεροί πιστεύουν πως δεν είναι ρατσισμός να μην θέλεις μετανάστες και πρόσφυγες στη γειτονιά σου αλλά αίτημα λογικό, πρακτικό και ανθρώπινο. Κάνουν φασαρίες λένε, πλακώνονται μεταξύ τους οι διάφορες εθνικότητες, προσελκύουν εγκληματικά στοιχεία, ναρκωτικά, πορνεία, υπόκοσμος. Άντε να το μαζέψεις τώρα. Ειδικά μετά τα γεγονότα της Χλώρακας, τις εξεγέρσεις στο υπερπλήρες Πουρνάρα και πιο πρόσφατα οι φασαρίες σε δομή ανηλίκων στην Πάφο. Βέβαια, συμπλοκές ανηλίκων έχουμε σχεδόν κάθε μέρα σε κάποιο σχολείο του νησιού αλλά ακούσατε ποτέ για περίοικους να μαζεύουν υπογραφές να φύγει το σχολείο από τη γειτονιά τους; Μήπως το μπούκικο, το γήπεδο, ο σύνδεσμος φιλάθλων, το μπαράκι ή κάποιος άλλος καθημερινός χώρος που αποτελεί συχνά πυκνά εστία φασαρίας, επεισοδίων ή κοινού εγκλήματος; Όχι βέβαια. Γιατί εκεί θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και εκείνους που τα θέλουν. Ενώ τα κέντρα φιλοξενίας είναι ευκολάκι. Αρκεί μία δυσανάλογα υστερική κάλυψη από τα εγχώρια Fox News wannabies των “επεισοδίων” σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Πάφο (απλά παιδιά που καυγάδισαν μεταξύ τους όπως τόσα της ηλικίας τους - πόσο μάλλον κάποια που βρίσκονται ξεριζωμένα και μόνα σε ξένη χώρα) για να αρχίσουν οι γενικεύσεις, οι αφορισμοί και τα ουρλιαχτά των νοικοκυραίων για παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (βασικά απέλαση που τη ζητούν πρακτικά για οποιονδήποτε αλλοδαπό δεν είναι αόρατος). Και μετά τη σκυτάλη παίρνουν οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου πόσταρε στο Χ ότι “μετά τα επεισόδια μεταξύ Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάφο συγκάλεσα ευρεία σύσκεψη και αποφασίστηκε, οι ζημιές που προκαλούνται από τα επεισόδια θα καλύπτονται πλέον από τους ενέχοντες στα επεισόδια και όπως γίνουν οι απαραίτητες μετακινήσεις ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη επεισοδίων”. Και χρειάστηκε “ευρεία σύσκεψη” (sic) για να σκεφτούν οι ακριβοπληρωμένοι αξιωματούχοι μας μία από γελοιωδέστερες (ακόμα και για τα ήδη χαμηλά στάνταρ της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη) εισηγήσεις να πληρώνουν τις ζημιές ασυνόδευτοι ανήλικοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα πόσο μάλλον εισόδημα. Αλήθεια κα Υφυπουργέ μας, αυτό το ευφυέστατο “μέτρο” θα ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους ανήλικους παραβάτες του νησιού που τα σπάνε συστηματικά σε σχολεία, πάρκα, δρόμους, μέσα και έξω από τα γήπεδα και γενικά οπουδήποτε μπορούν να μαζευτούν και να πλακωθούν μεταξύ τους;

Αν σε παρηγορεί κα Ευαγγέλου, υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Όπως η Επίτροπος Νομοθεσίας, Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζανέττου που πήγε την απόφαση της Υφυπουργού έναν πάτο πιο κάτω:

Παιδιά να βρίσκονται κοντά σε αθλητικές εγκαταστάσεις ή -Θεός φυλάξοι!- κοντά σε άλλα παιδιά; Πού ακούστηκε; Πάντως απαγορευτικό από τη γειτνίαση με σχολεία έχουν μόνο οι καταδικασμένοι σεξουαλικοί θηρευτές και τα τοξικά απόβλητα εργοστασίων, αν σας λέει κάτι αυτό. Διαχωρισμός μαθητών λοιπόν βάσει καταγωγής, χρώματος και θρησκεύματος, η επόμενη φαεινή ιδέα της Επιτρόπου Νομοθεσίας(!) λογικά θα είναι οι sundown towns, δηλαδή οι πόλεις και τα χωριά όπου δεν θα επιτρέπεται σε αλλοδαπούς να παραμένουν εκεί μετά τη δύση του ηλίου, σε αντίθετη περίπτωση τους περιμένει πίσσα και πούπουλα και λιντσάρισμα. Αναρωτιέμαι τι έχει να πει γι’ αυτό μια άλλη Επίτροπος, εκείνη για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Και η πλάκα είναι πως είναι το Υφυπουργείο Πρόνοιας που πονοκεφαλιάζει να  βρει χώρο για δημιουργία δομής που θα φιλοξενεί ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά ώστε να μην συνυπάρχουν με ενήλικες στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Πουρνάρα. Βέβαια με δηλώσεις σαν αυτές το κάνει ακόμα πιο δύσκολο, είναι λες και η Υφυπουργός θέλει να σαμποτάρει το ίδιο τους το σχέδιο. Συν επίσης το γεγονός ότι έτσι και ξεκινήσεις να κάνεις το χατίρι του κάθε μουχτάρη που την έχει δει μεγαλοτσιφλικάς μην περιμένεις ότι θα βρεθεί κάποιος που θα μαζέψει πολύ ευχαρίστως αυτό που πετάνε οι άλλοι.

Γιατί αν δεν το καταλάβατε, το μοναδικό μέρος που παίζει να γίνει η δομή χωρίς αντιδράσεις είναι καμιά πλατφόρμα στη μέση του πελάγους. Να χρησιμεύσουν και σε κάτι τώρα που εξανεμίζεται (και) το όραμα του φυσικού αερίου...

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top