Η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε άρση ασυλίας 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών»

Η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε άρση ασυλίας 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών»

Με 285 θετικές ψήφους, το σώμα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων αποφάσισε υπέρ της άρσης ασυλίας έντεκα βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Υπενθυμίζεται ότι η άρση ασυλίας των βουλευτών συζητήθηκε στη Βουλή κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία διερευνά την πιθανότητα διάπραξης του αδικήματος της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, μετά τους ισχυρισμούς του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» για καθοδήγηση από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα.

Η άρση ασυλίας αφορά τους βουλευτές Αθανάσιο Χαλκιά, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, Γεώργιο Μανούσο, Αλέξανδρο Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονύσιο Βαλτογιάννη, Γεώργιο Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρο Δημητριάδη και Κωνσταντίνο Φλώρο.

Οι έντεκα βουλευτές, τοποθετούμενοι νωρίτερα στη Βουλή, απέρριψαν τους ισχυρισμούς περί καθοδήγησής τους και σημείωσαν ότι η άρση ασυλίας τους θα οδηγήσει στο να «λάμψει όλη η αλήθεια», σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο και από του οποίου τις δηλώσεις εκκίνησε η έρευνα της Εισαγγελέως, έκανε λόγο για «κινήσεις εντυπωσιασμού για να ρίξουν στην αρένα των Μέσων Ενημέρωσης λίγο αίμα», διαψεύδοντας τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των βουλευτών του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η νέα ΕΔΕΚ της Σοφίας: Η 27χρονη πρόεδρος που καλείται να κλείσει έναν κύκλο εσωστρέφειας

Η νέα ΕΔΕΚ της Σοφίας: Η 27χρονη πρόεδρος που καλείται να κλείσει έναν κύκλο εσωστρέφειας

Από την εκλογική ήττα και τον εσωκομματικό εμφύλιο, στη νέα εποχή-Το καθαρό μήνυμα της κάλπης, οι πληγές που παραμένουν ανοιχτές και η δύσκολη αποστολή της νέας προέδρου

BEST OF TOTHEMAONLINE