ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναδιορίζεται δικαστής στο Δικαστήριο της ΕΕ ο Κ. Λυκούργος

Επαναδιορίζεται δικαστής στο Δικαστήριο της ΕΕ ο Κ. Λυκούργος

Τον επαναδιορισμό του Κύπριου δικαστή Κωνσταντίνου Λυκούργου στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) στο Λουξεμβούργο, αποφάσισε το Συμβούλιο της ΕΕ σε επίπεδο εκπροσώπων των κρατών μελών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της ΕΕ διόρισε εκ νέου τους Κωνσταντίνο Λυκούργο και Jan Passer ως δικαστές στο Δικαστήριο της ΕΕ, ενώ ο Giovanni Pitruzzella διορίστηκε εκ νέου γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου.

Οι τρεις διορισμοί αφορούν τη θητεία που ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου του 2024 και λήγει στις 6 Οκτωβρίου του 2030, και γίνονται στο πλαίσιο της μερικής ανανέωσης της σύνθεσης του Δικαστηρίου το 2024.

Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, το ΔΕΕ αποτελείται από το Δικαστήριο και το Γενικό Δικαστήριο, και οι δικαστές και οι γενικοί εισαγγελείς διορίζονται από κοινού από τα κράτη μέλη, ύστερα από διαβούλευση με επιτροπή αρμόδια για γνωμοδότηση για την καταλληλότητα των υποψηφίων.

Ο κ. Λυκούργος διορίστηκε δικαστής στο ΔΕΕ στις 8 Οκτωβρίου 2014, και είναι ο Πρόεδρος του Τέταρτου Τμήματος από τις 8 Οκτωβρίου 2021.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top