Πορτογαλία: Ο πρόεδρος προκηρύσσει πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο

Πορτογαλία: Ο πρόεδρος προκηρύσσει πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο

Η Πορτογαλία θα διοργανώσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 10 Μαρτίου, τις δεύτερες εδώ και πολλά χρόνια, δήλωσε την Πέμπτη (9/11) ο πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, μετά την ξαφνική παραίτηση, την Τρίτη, του σοσιαλιστή πρωθυπουργού εν μέσω έρευνας για διαφθορά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος δήλωσε ότι θα διαλύσει το κοινοβούλιο μόνο μετά την τελική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2024, που αναμένεται στις 29 Νοεμβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

Στην προσπάθεια για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο μια διαρκή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από το πλαίσιο του ΟΗΕ και τις αξίες και αρχές της ΕΕ, η αλληλεγγύη εταίρων όπως η Ισπανία είναι πολύ σημαντική, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβειρας του Βασιλείου της Ισπανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Mercedes Alonso Frayle.

BEST OF TOTHEMAONLINE