ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ρίτα Σούπερμαν στο «Τ»: Η υπόθεση βιασμού της αστυνομικού «εσκεμμένα κατέληξε έτσι» – «Θα μείνει στο συρτάρι, όπως πολλές άλλες»

Ρίτα Σούπερμαν στο «Τ»: Η υπόθεση βιασμού της αστυνομικού «εσκεμμένα κατέληξε έτσι» – «Θα μείνει στο συρτάρι, όπως πολλές άλλες»

Για την υπόθεση βιασμού γυναίκας Αστυνομικού, για τη διερεύνηση της Αστυνομίας, καθώς και για τη στάση της Υπουργού Δικαιοσύνης, μιλά η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Ρίτα Θεοδώρου-Σούπερμαν, η οποία όντας μέλος του Σώματος για 36 ολόκληρα χρόνια, μοιράζετε στο ThemaOnline τη δική της εμπειρία ως προς την αντιμετώπιση παρόμοιων υποθέσεων.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι, την υπόθεση βιασμού γυναίκας Αστυνομικού από Αστυνομικό και σεξουαλικής παρενόχλησης από δύο άλλους αξιωματικούς της Αστυνομίας, γνωστοποίησε η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ την Τετάρτη (8/11), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη καθώς και για κλείσιμο της υπόθεσης χωρίς καμία ποινική ή πειθαρχική δίωξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αντίδραση της Υπουργού Δικαιοσύνης, Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, αφού, πέραν του ότι δεν ήταν γνώστης της συγκεκριμένης υπόθεσης, ζήτησε από την κα Σούπερμαν όπως καταθέσει τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της, ούτως ώστε να εξεταστούν.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline η κα Σούπερμαν, «για την εν λόγω υπόθεση υπάρχει φάκελος στην Αστυνομία, έχει ήδη διερευνηθεί και η κατάληξη ήταν να μην υπάρξει καμία ποινική ή πειθαρχική δίωξη εναντίων των εμπλεκομένων», προσθέτοντας ότι, «ζητούν από εμένα να καταθέσω στοιχεία για την υπόθεση; Τα στοιχεία βρίσκονται στο φάκελο και μπορούν να τα δουν και να ενημερωθούν σχετικά. Η καταγγελία έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο».

Από πλευράς μου, συνέχισε, «θέλω να υπογραμμίσω ότι για ακόμη μια φορά έχουμε 'κουκούλωμα' υποθέσεων που αφορούν κακή μεταχείριση γυναικών, σεξιστική συμπεριφορά, σεξουαλική παρενόχληση, μέχρι και βιασμό όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κακίζω τον τρόπο χειρισμού που αντανακλά απόλυτα στην αστυνομική κουλτούρα, στον ανδροκρατούμενο, πατριαρχικό καθεστώς της κοινωνίας, στο δουλεύω με τους φίλους μου και τους προστατεύω με όποιο κόστος», τόνισε.

Ερωτηθείσα εάν θεωρεί ότι υπήρξε σκόπιμα συγκάλυψη της υπόθεσης για να προστατευτούν συγκεκριμένα άτομα, η ίδια απάντησε πως «πιστεύω ότι η πορεία που πήρε η συγκεκριμένη υπόθεση και ο τρόπος που έτυχε διερεύνησης, δείχνει πως ήθελαν να το καλύψουν. Εσκεμμένα κατάληξε έτσι όπως κατάληξε αυτή η υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή είναι η πιο σοβαρή υπόθεση όμως, υπάρχουν άλλες τόσες, παρόμοιας φύσης, που δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι παραμελημένες. Υπάρχει προσπάθεια για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο με γραφεία ισότητας, κλιμάκια κ.τ.λ. όμως, συνεχίζει να υπάρχει συγκάλυψη», είπε η κα Σούπερμαν.

Η εν λόγω υπόθεση, συνέχισε η κα Σούπερμαν, «θεωρώ ότι θα μείνει στο συρτάρι, όπως πολλές άλλες άλλωστε. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις παρόμοιου τύπου οι οποίες, δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας και φυσικά, είχαν την ίδια κατάληξη με αυτή της αστυνομικού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top