ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να επανεξεταστεί το νομοσχέδιο για τα κέντρα αποκατάστασης ζητά ο ΣΙΝΑ

Να επανεξεταστεί το νομοσχέδιο για τα κέντρα αποκατάστασης ζητά ο ΣΙΝΑ

Ο Φορέας Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων - Αποκατάστασης (Σ.Ι.Ν.Α) καλεί με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη λειτουργία κέντρων αποκατάστασης, ως επίσης και τη Βουλή και συγκεκριμένα τους βουλευτές της Επιτροπής Υγείας, μέσα από τον θεσμικό τους ρόλο, να εξετάσουν με σύνεση και σοφία το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση, μακριά από ατζέντες και σκοπιμότητες.

Αυτή τη στιγμή, σημειώνεται, και αφού προηγήθηκε μία σειρά από «αδιαφανείς» διαδικασίες που «ευνοούν» ορισμένες δομές, το Υπουργείο Υγείας καταθέτει μία νομοθεσία στη Βουλή, «εξαιρώντας τους οίκους ευγηρίας από την υποχρέωση να προβούν σε ποιοτικές, κτηριακές ή άλλες αναβαθμίσεις, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης και αποθεραπείας».

Ο ΣΙΝΑ ερωτά το Υπουργείο Υγείας «γιατί οι οίκοι ευγηρίας, οι οποίοι λειτουργούν υπό διαφορετική νομοθεσία με ελάχιστες προϋποθέσεις και δεν εποπτεύονται από την Έφορο Νοσηλευτηρίων, θα αποκτήσουν αυτόματα, με την ψήφιση του νομοσχεδίου πρόσθετη αξία, λειτουργώντας με το ίδιο ακριβώς καθεστώς που ισχύει για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;».

Υπάρχει ο ισχυρισμός, προστίθεται, ότι η ένταξη τέτοιου είδους δομών, αποσκοπεί στην αύξηση των κλινών, αφού δεν εξυπηρετούνται μέσω των υφιστάμενων κέντρων αποκατάστασης οι αυξημένες ανάγκες των ασθενών, εντούτοις τους τελευταίους 10 μήνες παραμένουν αδιάθετες στα νοσηλευτήρια που παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης και αποθεραπείας, 30 συνολικά κλίνες.

Καμία αντίρρηση, αναφέρει ο ΣΙΝΑ, δεν φέρει στην πρακτική αδειοδότησης δομών όπως οι οίκοι ευγηρίας, υπό προϋποθέσεις που να ικανοποιούν κριτήρια που βλέπουν προς την προσφορά μίας ανώτερης ποιοτικά παρεχόμενης φροντίδας στον τομέα της αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Εντούτοις, συνεχίζει, "θεωρούμε άδικη πρώτα για τον ασθενή και εν συνεχεία για τα ίδια τα νοσηλευτήρια που προσφέρουν υπηρεσίες αποκατάστασης, να ζητείται ουσιαστικά υποβάθμιση τους, με την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας νοσηλευτηρίου, προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες αποκατάστασης και αποθεραπείας".

«Αντί λοιπόν να αναβαθμίζουμε το σύστημα, εντάσσοντας περισσότερες δομές που να ανταποκρίνονται με εξειδικευμένα μέσα και προσωπικό στις αυξημένες ανάγκες ασθενών για αποκατάσταση, επιχειρούμε να υποβαθμίσουμε τις υφιστάμενες, εξαιρετικά υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις, για να μπορέσουν να ακολουθήσουν κι’ άλλοι», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top