Εγκρίθηκε το ψήφισμα για τις παύσεις των εχθροπραξιών στη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εγκρίθηκε το ψήφισμα για τις παύσεις των εχθροπραξιών στη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εγκρίθηκε το ψήφισμα της Μάλτας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα για την επιβολή επειγουσών και παρατεταμένων παύσεων των εχθροπραξιών για ανθρωπιστικούς λόγους και τη δημιουργία διαδρόμων κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας για έναν επαρκή αριθμό ημερών, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση βοήθειας.

Η ψηφοφορία ήταν 12-0 με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία να απέχουν.

Το προσχέδιο ζητά από όλα τα μέρη να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου, ιδίως όσον αφορά την προστασία των αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ένταση «στο κόκκινο» στη νεκρή ζώνη: Το χρονικό και πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα - Βίντεο

Ένταση «στο κόκκινο» στη νεκρή ζώνη: Το χρονικό και πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα - Βίντεο

Σκηνικό έντασης στήθηκε στην περιοχή παρά το Πέργαμος, με το ψευδοκράτος να αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις και να προχωρά σε κινήσεις που προκάλεσαν ανησυχία, με φόντο το ζήτημα του αφθώδους πυρετού και την άρνηση πρόσβασης των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σε μονάδες Τουρκοκυπρίων.

BEST OF TOTHEMAONLINE