ΔΙΕΘΝΗ

Πιο κοντά στην απελευθέρωση των ομήρων, λέει το Ισραήλ - «Θέμα ημερών μία συμφωνία»

Πιο κοντά στην απελευθέρωση των ομήρων, λέει το Ισραήλ - «Θέμα ημερών μία συμφωνία»

Ολοένα και περισσότερες εκτιμήσεις αισιοδοξίας διατυπώνονται τις τελευταίες ώρες για την απελευθέρωση των ομήρων. Το Ισραήλ ελπίζει ότι σημαντικός αριθμός ομήρων πιθανόν να απελευθερωθεί από την Χαμάς «τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Μάικλ Χέρτσογκ σε συνέντευξή του στην εκπομπή This Week του δικτύου ABC.

«Ελπίζω ότι μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία τις επόμενες ημέρες», είπε.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε στις 15 Νοεμβρίου ότι οι μεσολαβητές του Κατάρ επιδιώκουν συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς για την ανταλλαγή 50 ομήρων με τριήμερη κατάπαυση του πυρός επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, επί του παρόντος έχει συμφωνηθεί ένα γενικό πλαίσιο, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες.

Κατάρ: Πολύ μικρές οι προκλήσεις για την τελική συμφωνία για τους ομήρους

O πρωθυπουργός του Κατάρ Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι δήλωσε νωρίτερα ότι ενισχύεται η πεποίθησή του, σχετικά με την επίτευξη μιας συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, προσθέτοντας ότι οι προκλήσεις που παραμένουν είναι «πολύ μικρές».

«Οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη μία συμφωνία είναι κυρίως πρακτικές και διαχειριστικές», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ στη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ σε Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ στη Ντόχα.

Από την πλευρά του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα, θα πρέπει να εφαρμοστεί. «Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι απλά λέξεις… Πρέπει να εφαρμόζονται», τόνισε ο Μπορέλ.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top