ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για τα χριστουγεννιάτικα χωριά: Πού βρίσκονται φέτος - Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πρεμιέρα για τα χριστουγεννιάτικα χωριά: Πού βρίσκονται φέτος - Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα (25/11) επτά χριστουγεννιάτικα χωριά σε όλη την Κύπρο, ένας θεσμός που έχει ξεκινήσει το Υφυπουργείο Τουρισμού και συνεισφέρει στο πνεύμα των γιορτών.

Φέτος στον θεσμό συμμετέχουν: o Αγρός, η Δερύνεια, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα,το Φικάρδου - που συμμετείχαν και πέρσι - και η Λαϊκή Γειτονιά στη Λευκωσία καθώς και τα Λεύκαρα - που είναι οι δύο νέες προσθήκες.

Από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα βρείτε στα πανέμορφα χωριά της Κύπρου πληθώρα βιωματικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, ξεναγήσεις, παραδόσεις και γεύσεις της κάθε περιοχής σε μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ThemaOnline από το Υφυπουργείο Τουρισμού, τα χωριά θα λειτουργούν Παρασκευή με Κυριακή και αργίες. Την περίοδο 27 Δεκεμβρίου με 4 Ιανουαρίου θα λειτουργούν καθημερινά. Την ημέρα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου 2023, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα ανοίξουν μετά το μεσημέρι.

Τα χωριά φέτος, σύμφωνα με το Υφυπουργείο, θα είναι αναβαθμισμένα τόσο σε επίπεδο δραστηριοτήτων όσο και χωρητικότητας. Πέρσι, σε συγκεκριμένα χωριά κατά τις ημέρες των εορτών είχαν παρατηρηθεί μεγάλες ουρές από οχήματα στον δρόμο και δυσκολία εξεύρεση χώρων στάθμευσης. Αυτή τη χρονιά, τα χωριά θα προετοιμαστούν με περισσότερους χώρους στάθμευσης, μέσα μεταφοράς από τους χώρους στάθμευσης προς το κέντρο των χωριών ενώ προωθείται και η χρήση δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς τα οποία ενδέχεται να αυξήσουν τα δρομολόγιά τους προς τα συγκεκριμένα χωριά.

H όλη πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού του Υφυπουργείου και ιδιαίτερα των στόχων για περαιτέρω ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και προώθησης της υπαίθρου, των ορεινών και των ακριτικών/ απομακρυσμένων περιοχών.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανά χωριό πιο κάτω:

Αγρός

Δερύνεια

Καλοπαναγιώτης

Κυπερούντα

Φικάρδου

Λαϊκή Γειτονιά

Λεύκαρα

Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top