ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για τα χριστουγεννιάτικα χωριά: Πού βρίσκονται φέτος - Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πρεμιέρα για τα χριστουγεννιάτικα χωριά: Πού βρίσκονται φέτος - Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα (25/11) επτά χριστουγεννιάτικα χωριά σε όλη την Κύπρο, ένας θεσμός που έχει ξεκινήσει το Υφυπουργείο Τουρισμού και συνεισφέρει στο πνεύμα των γιορτών.

Φέτος στον θεσμό συμμετέχουν: o Αγρός, η Δερύνεια, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα,το Φικάρδου - που συμμετείχαν και πέρσι - και η Λαϊκή Γειτονιά στη Λευκωσία καθώς και τα Λεύκαρα - που είναι οι δύο νέες προσθήκες.

Από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα βρείτε στα πανέμορφα χωριά της Κύπρου πληθώρα βιωματικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, ξεναγήσεις, παραδόσεις και γεύσεις της κάθε περιοχής σε μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ThemaOnline από το Υφυπουργείο Τουρισμού, τα χωριά θα λειτουργούν Παρασκευή με Κυριακή και αργίες. Την περίοδο 27 Δεκεμβρίου με 4 Ιανουαρίου θα λειτουργούν καθημερινά. Την ημέρα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου 2023, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα ανοίξουν μετά το μεσημέρι.

Τα χωριά φέτος, σύμφωνα με το Υφυπουργείο, θα είναι αναβαθμισμένα τόσο σε επίπεδο δραστηριοτήτων όσο και χωρητικότητας. Πέρσι, σε συγκεκριμένα χωριά κατά τις ημέρες των εορτών είχαν παρατηρηθεί μεγάλες ουρές από οχήματα στον δρόμο και δυσκολία εξεύρεση χώρων στάθμευσης. Αυτή τη χρονιά, τα χωριά θα προετοιμαστούν με περισσότερους χώρους στάθμευσης, μέσα μεταφοράς από τους χώρους στάθμευσης προς το κέντρο των χωριών ενώ προωθείται και η χρήση δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς τα οποία ενδέχεται να αυξήσουν τα δρομολόγιά τους προς τα συγκεκριμένα χωριά.

H όλη πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού του Υφυπουργείου και ιδιαίτερα των στόχων για περαιτέρω ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και προώθησης της υπαίθρου, των ορεινών και των ακριτικών/ απομακρυσμένων περιοχών.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανά χωριό πιο κάτω:

Αγρός

Δερύνεια

Καλοπαναγιώτης

Κυπερούντα

Φικάρδου

Λαϊκή Γειτονιά

Λεύκαρα

Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top