ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Park & Ride: Επεκτείνεται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Νέα δρομολόγια σε Λευκωσία και σκέψεις για επιβολή κομίστρου

Park & Ride: Επεκτείνεται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Νέα δρομολόγια σε Λευκωσία και σκέψεις για επιβολή κομίστρου

Σε παγκύπριο δίκτυο εξελίσσεται το Park & Ride σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και σκέψεις του υπουργείου Μεταφορών.

Στους σχεδιασμούς, όπως ανέλυσε στο ThemaOnline, ο Προϊστάμενος Τομέα Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών, Ανδρέας Νικηφόρου, περιλαμβάνονται νέα δρομολόγια στη Λευκωσία, εφαρμογή του προγράμματος με χώρους στάθμευσης σε Λεμεσό και Λάρνακα, αξιοποιώντας τα υπεραστικά λεωφορεία.

Κόμιστρο

Υπενθυμίζεται ότι το έργο ‘Pame Express’ στη Λευκωσία ήταν μια πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών και εφαρμόστηκε αρχές Σεπτεμβρίου και για μία περίοδο έξι μηνών η μετακίνηση των πολιτών θα ήταν δωρεάν, δηλαδή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Νικηφόρου, γίνονται σκέψεις κατά πόσο θα παραμείνει δωρεάν και για πόσο ακόμα ή αν θα τεθεί σε εφαρμογή κόμιστρο σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του Κράτους.

Λευκωσία

Εξετάζεται η επέκταση του προγράμματος με νέα δρομολόγια που θα ξεκινάνε από το ΓΣΠ προς άλλους προορισμούς και πιο συγκεκριμένα προς Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, γίνονται σκέψεις για τη χρήση του νέου επιβατικού κέντρου της Cyprus Public Transport (CPT) απέναντι από το Μακάρειο Στάδιο (το προηγούμενο είχε καεί σε επεισόδια μεταξύ φιλάθλων και Αστυνομίας). Σύμφωνα με τις σκέψεις, οι οποίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, θα αξιοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης για το Park & Ride το πάρκινγκ του Σταδίου για να εξυπηρετείται και η Δυτική Λευκωσία.

Στο παρόν στάδιο δεν έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των νέων δρομολογίων.

Λεμεσός και Λάρνακα

Πιλοτικά αναμένεται να ξεκινήσουν από αρχές Δεκεμβρίου τα δρομολόγια από Λεμεσό και Λάρνακα προς Λευκωσία και σταδιακά θα αυξάνονται.

Στη Λεμεσό σχεδιάζεται η αξιοποίηση διαφόρων τοποθεσιών κοντά στον αυτοκινητόδρομο, μεταξύ τους, στον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας - όπου η Intercity διαθέτει ήδη χώρο στάθμευσης - και στον Άγιο Τύχωνα. «Το λεωφορείο θα αναχωρεί από το νέο λιμάνι και θα κατευθύνεται απευθείας προς τον αυτοκινητόδρομο αντί να παίρνει τον παραλιακό δρόμο και θα περνάει από τους διάφορους χώρους στάθμευσης», σημείωσε ο Ανδρέας Νικηφόρου.

Στη Λάρνακα γίνονται σκέψεις για τρεις χώρους στάθμευσης, μεταξύ άλλων στη Ριζοελιά και στο Καλό Χωριό.
Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, τα λεωφορεία θα έρχονται στο ΓΣΠ και οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τα δρομολόγια του Pame Express που θα φεύγουν από το ΓΣΠ ή να συνεχίζουν με τα λεωφορεία της Intercity προς Γενικό Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πλατεία Σολωμού.

Στο μέλλον ενδέχεται να εξευρεθεί χώρος στάθμευσης και στη Πάφο και να γίνει σύνδεση της με τη Λεμεσό για να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες διαδρομές, αλλά δεν είναι ακόμη κάτι το οποίο έχει τεθεί στους σχεδιασμούς. Υπάρχουν φυσικά οι υφιστάμενες διαδρομές της Intercity που ενώνουν Πάφο με Λεμεσό.

«Μεγάλο πρόβλημα»

Εμπόδιο στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι η έλλειψη οδηγών λεωφορείων σε όλη την Κύπρο. «Είναι μεγάλο πρόβλημα. Εξερευνούμε λύσεις. Έγινε και τροποποίηση της νομοθεσίας για να μπορούν να εργοδοτηθούν οδηγοί από Ελλάδα», κατέληξε ο Προϊστάμενος Τμήματος Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών, Ανδρέας Νικηφόρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top