ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Park & Ride: Επεκτείνεται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Νέα δρομολόγια σε Λευκωσία και σκέψεις για επιβολή κομίστρου

Park & Ride: Επεκτείνεται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Νέα δρομολόγια σε Λευκωσία και σκέψεις για επιβολή κομίστρου

Σε παγκύπριο δίκτυο εξελίσσεται το Park & Ride σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και σκέψεις του υπουργείου Μεταφορών.

Στους σχεδιασμούς, όπως ανέλυσε στο ThemaOnline, ο Προϊστάμενος Τομέα Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών, Ανδρέας Νικηφόρου, περιλαμβάνονται νέα δρομολόγια στη Λευκωσία, εφαρμογή του προγράμματος με χώρους στάθμευσης σε Λεμεσό και Λάρνακα, αξιοποιώντας τα υπεραστικά λεωφορεία.

Κόμιστρο

Υπενθυμίζεται ότι το έργο ‘Pame Express’ στη Λευκωσία ήταν μια πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών και εφαρμόστηκε αρχές Σεπτεμβρίου και για μία περίοδο έξι μηνών η μετακίνηση των πολιτών θα ήταν δωρεάν, δηλαδή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Νικηφόρου, γίνονται σκέψεις κατά πόσο θα παραμείνει δωρεάν και για πόσο ακόμα ή αν θα τεθεί σε εφαρμογή κόμιστρο σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του Κράτους.

Λευκωσία

Εξετάζεται η επέκταση του προγράμματος με νέα δρομολόγια που θα ξεκινάνε από το ΓΣΠ προς άλλους προορισμούς και πιο συγκεκριμένα προς Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, γίνονται σκέψεις για τη χρήση του νέου επιβατικού κέντρου της Cyprus Public Transport (CPT) απέναντι από το Μακάρειο Στάδιο (το προηγούμενο είχε καεί σε επεισόδια μεταξύ φιλάθλων και Αστυνομίας). Σύμφωνα με τις σκέψεις, οι οποίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, θα αξιοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης για το Park & Ride το πάρκινγκ του Σταδίου για να εξυπηρετείται και η Δυτική Λευκωσία.

Στο παρόν στάδιο δεν έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των νέων δρομολογίων.

Λεμεσός και Λάρνακα

Πιλοτικά αναμένεται να ξεκινήσουν από αρχές Δεκεμβρίου τα δρομολόγια από Λεμεσό και Λάρνακα προς Λευκωσία και σταδιακά θα αυξάνονται.

Στη Λεμεσό σχεδιάζεται η αξιοποίηση διαφόρων τοποθεσιών κοντά στον αυτοκινητόδρομο, μεταξύ τους, στον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας - όπου η Intercity διαθέτει ήδη χώρο στάθμευσης - και στον Άγιο Τύχωνα. «Το λεωφορείο θα αναχωρεί από το νέο λιμάνι και θα κατευθύνεται απευθείας προς τον αυτοκινητόδρομο αντί να παίρνει τον παραλιακό δρόμο και θα περνάει από τους διάφορους χώρους στάθμευσης», σημείωσε ο Ανδρέας Νικηφόρου.

Στη Λάρνακα γίνονται σκέψεις για τρεις χώρους στάθμευσης, μεταξύ άλλων στη Ριζοελιά και στο Καλό Χωριό.
Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, τα λεωφορεία θα έρχονται στο ΓΣΠ και οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τα δρομολόγια του Pame Express που θα φεύγουν από το ΓΣΠ ή να συνεχίζουν με τα λεωφορεία της Intercity προς Γενικό Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πλατεία Σολωμού.

Στο μέλλον ενδέχεται να εξευρεθεί χώρος στάθμευσης και στη Πάφο και να γίνει σύνδεση της με τη Λεμεσό για να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες διαδρομές, αλλά δεν είναι ακόμη κάτι το οποίο έχει τεθεί στους σχεδιασμούς. Υπάρχουν φυσικά οι υφιστάμενες διαδρομές της Intercity που ενώνουν Πάφο με Λεμεσό.

«Μεγάλο πρόβλημα»

Εμπόδιο στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι η έλλειψη οδηγών λεωφορείων σε όλη την Κύπρο. «Είναι μεγάλο πρόβλημα. Εξερευνούμε λύσεις. Έγινε και τροποποίηση της νομοθεσίας για να μπορούν να εργοδοτηθούν οδηγοί από Ελλάδα», κατέληξε ο Προϊστάμενος Τμήματος Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών, Ανδρέας Νικηφόρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση στην απασχόληση Κυβέρνησης: Πού αποδίδεται; - Η αλλαγή και η σύγκριση με προηγούμενο μήνα

Λίστες αναμονής: «Δούλεψε» ο διαχωρισμός παραπεμπτικών; - Ο απολογισμός του πρώτου μήνα και οι «προτιμήσεις» των ασθενών

Ληστές επιτέθηκαν σε γυναίκα μέρα μεσημέρι στη Λεμεσό – Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και έκλεψαν τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό

Συγκλονιστική μαρτυρία μάνας θύματος στα Τέμπη - «Το παιδί μου κάηκε ζωντανό στους 1400 βαθμούς»

Βουλή: Αποφάσισε την επέκταση της μείωσης στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα - Μέχρι πότεΑποτρόπαιο περιστατικό: Μαθητής δέχθηκε άσεμνη επίθεση από συμμαθητή του στη Λευκωσία - Αποβλήθηκε από το σχολείο

Αποτρόπαιο περιστατικό: Μαθητής δέχθηκε άσεμνη επίθεση από συμμαθητή του στη Λευκωσία - Αποβλήθηκε από το σχολείο

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε γυμνάσιο της Λευκωσίας, μεταξύ δύο ανήλικων μαθητών, όταν ο ένας επιτέθηκε στον άλλον με άσεμνο και χυδαίο τρόπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top