ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην βαρόνος ναρκωτικών προσφέρει το ιδιωτικό νησί του για να μειώσει την ποινή του - Πόσο αξίζει

Πρώην βαρόνος ναρκωτικών προσφέρει το ιδιωτικό νησί του για να μειώσει την ποινή του - Πόσο αξίζει

Πρώην βαρόνος ναρκωτικών που έγινε πληροφοριοδότης της μαφίας πρόσφερε στις ιταλικές αρχές ένα τεχνητό νησί που του ανήκει στα ανοικτά των ακτών του Ντουμπάι με σκοπό να του επιβληθεί μειωμένη ποινή.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της δίκης στη Νάπολη τη Δευτέρα, στην οποία ήταν περίπου 20 κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένου του Raffaele Imperiale, με το παρατσούκλι «το αφεντικό Βαν Γκογκ». Πρόκειται για έναν διαβόητο διεθνή έμπορο ναρκωτικών της Καμόρα, της ναπολιτάνικης μαφίας.

Ο Imperiale, ο οποίος ήταν φυγόποινος για πέντε χρόνια, συνελήφθη στο Ντουμπάι τον Αύγουστο του 2021 και εκδόθηκε στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Imperiale αγόρασε το νησί, που ονομάζεται Ταϊβάν, κατά την περίοδο που κρυβόταν. Η αξία του υπολογίζεται σε 60-80 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί μέρος ενός τεχνητού αρχιπελάγους στα ανοιχτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που ονομάζεται «Ο Κόσμος» και έχει σχήμα χάρτη του πλανήτη.

Ο Imperiale, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 14 ετών και 10 μηνών, προσπαθεί να επιδείξει καλή συμπεριφορά προσφέροντας το νησί του, δείχνοντας την προθυμία του να συνεργαστεί με τις αρχές με την ελπίδα να λάβει μειωμένη ποινή.

«Είναι σαφές ότι ο Imperiale θέλει μείωση της ποινής», είπε ο εισαγγελέας, Maurizio De Marco. «Αξιολογούμε την εγκυρότητα των δηλώσεών του, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν αμφιβολίες για την γνησιότητά τους».

Ο Imperiale ξεκίνησε την εγκληματική του δράση σε μια καφετέρια στο Άμστερνταμ πουλώντας κάνναβη και πιστεύεται ότι ήταν ο ηγέτης ενός φερόμενου σούπερ καρτέλ ναρκωτικών, μαζί με τον πρώην πιο καταζητούμενο εγκληματία της Ολλανδίας, τον Ridouan Taghi, τον Ιρλανδό βαρόνο συμμοριών Daniel Kinahan και τον Βόσνιο διακινητή ναρκωτικών Edin Gačanin.

Ο Daniel Kinahan, ο πατέρας του, Christopher, και ο αδελφός του Christopher Jr εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι, παρά την επικήρυξη των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ιταλικές αρχές θεωρούν ότι ο το καρτέλ του Imperiale είναι ένα από τα 50 μεγαλύτερα στον κόσμο, με μονοπώλιο στην περουβιανή κοκαΐνη.

Ο Imperiale, ο οποίος απολάμβανε έναν πλούσιο τρόπο ζωής στο Ντουμπάι και ξόδευε 400.000 ευρώ το μήνα, απέκτησε το παρατσούκλι «το αφεντικό του Βαν Γκογκ» επειδή είχε δύο κλεμμένους, πολύτιμους πίνακες του Ολλανδού καλλιτέχνη.

Για να δείξει την προθυμία του να γίνει πληροφοριοδότης της μαφίας, ο Imperiale επέστρεψε τους πίνακες στις δικαστικές αρχές. Οι πληροφορίες του οδήγησαν στην ανάκτηση και την επιστροφή των πινάκων, «Άποψη της παραλίας του Σεβενίνγκεν» (1882) και «Έξοδος από την εκκλησία της Νουνέν» (1884), στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ.

Οι πίνακες είχαν κλαπεί στις 7 Δεκεμβρίου 2002 και παρέμειναν άφαντοι για περισσότερα από 13 χρόνια έως ότου ανακαλύφθηκαν από τις ιταλικές αρχές κοντά στη Νάπολη τον Ιανουάριο του 2016. Τελικά επιστράφηκαν στο Μουσείο Βαν Γκογκ και εκτέθηκαν ξανά τον Μάρτιο 2017.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες του Guardian

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top