ΔΙΕΘΝΗ

Απελευθερώθηκαν 30 Παλαιστίνιοι στο πλαίσιο της ανταλλαγής αιχμαλώτων - Δείτε βίντεο

Απελευθερώθηκαν 30 Παλαιστίνιοι στο πλαίσιο της ανταλλαγής αιχμαλώτων - Δείτε βίντεο

Η ισραηλινή κατοχή απελευθέρωσε απόψε 30 Παλαιστίνιους κρατούμενους στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής οργανώσεων-Ισραήλ, που αναλογούν σε 15 γυναίκες και 15 έφηβοι άνδρες.

Ένα λεωφορείο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού μετέφερε 24 κρατούμενους από τη στρατιωτική φυλακή Οφέρ στη Ραμάλα, ενώ κρατούμενοι από την Ιερουσαλήμ, απελευθερώθηκαν από το κέντρο κράτησης «Ρωσική Βάση» στη Δυτική Ιερουσαλήμ στα σπίτια τους.

Στη Ραμάλα, εκατοντάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν τους αποφυλακισμένους κρατούμενους, φωνάζοντας συνθήματα που τους συγχαίρουν για την απελευθέρωσή τους και ζητώντας την απελευθέρωση και των υπόλοιπων Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Εισβολές, δακρυγόνα κατά δημοσιογράφων και συγγενών και απειλές

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εισέβαλαν νωρίτερα στα σπίτια των οικογενειών των Παλαιστινίων κρατουμένων στην Ιερουσαλήμ και τους απείλησαν να μην κάνουν καμία γιορτή μετά την απελευθέρωση των παιδιών τους.

Τοπικές πηγές δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στα σπίτια αρκετών κρατουμένων που απελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής στις πόλεις Silwan, al-Issawiya και at-Tur στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι δυνάμεις φέρονται να εισέβαλαν στην πόλη al-Issawiya και να ψέκασαν λύματα προς τα σπίτια και τους κατοίκους και τις οικογένειες που συγκεντρώθηκαν για να υποδεχθούν τους κρατούμενους.

Η αποκαλυπτική μαρτυρία 14χρονου κρατουμένου

Ένας Παλαιστίνιος νεαρός φέρεται να τραυματίστηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής σε γειτονιές που γειτνιάζουν με τη φυλακή Οφέρ, δυτικά της Ραμάλα.

Ο Άμαντ αλ-Σαλαϊμέχ, 14 ετών, ο νεότερος έφηβος στις ισραηλινές φυλακές, δήλωσε μετά την αποφυλάκισή του απόψε ως μέρος της πέμπτης πράξης εκατέρωθεν αποφυλακίσεων ομήρων και κρατουμένων, ότι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές υφίστανται βάναυση κακοποίηση από τις δυνάμεις καταστολής της κατοχής, η οποία προκάλεσε διάφορους τραυματισμούς μεταξύ των κρατουμένων.

Σημείωσε ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες των φυλακών εμποδίζουν τους κρατούμενους να βγαίνουν στις αυλές των φυλακών για το συνηθισμένο διάλειμμά τους, περιορίζοντάς το μόνο σε λίγα λεπτά κάθε δύο ημέρες, και δεν παρέχουν στους κρατούμενους επαρκή τροφή.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top