ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκτυο μαρίνων ανατολικής Μεσογείου με την συμμετοχή της μαρίνας Αγ. Νάπας

Δίκτυο μαρίνων ανατολικής Μεσογείου με την συμμετοχή της μαρίνας Αγ. Νάπας

Στην ίδρυση του Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου (ΔΜΑΜ) προχώρησαν από κοινού οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις μαρίνες Αγίας Νάπας, Ρόδου, Σύμης και Κω, με βασικό στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατόχους σκαφών αναψυχής και την περαιτέρω ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στη μαρίνα Αγίας Νάπας από εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης των συνεργαζόμενων μαρίνων, στην παρουσία κι εκπροσώπων από τα αρμόδια υπουργεία. Σύμφωνα με το υπογεγραμμένο μνημόνιο συνεργασίας, οι τέσσερις μαρίνες, μέλη του δικτύου, θα συμπράξουν µε σκοπό την επίτευξη των βέλτιστων πολιτικών προβολής και την διαμόρφωση προϋποθέσεων ανάπτυξης και συνεργασίας, ενώ κάθε μαρίνα θα συμμετέχει σε δράσεις για την προώθηση της ανάπτυξης του ναυτικού τουρισμού στη Μεσόγειο στον τομέα του yachting.

Παράλληλα, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες του δικτύου, οι οποίοι θα απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια στις τέσσερις μαρίνες-μέλη του δικτύου. Επίσης, τα μέλη δεσμεύτηκαν να διοργανώσουν από κοινού δραστηριότητες προβολής των μαρίνων, όπως ημερίδες, εκθέσεις και σεμινάρια για την συνεχή εκπαίδευση κι ενημέρωση των εργαζομένων πάνω σε θέματα προβολής, ανάπτυξης, ασφαλούς διαχείρισης, διεθνών πρακτικών και τεχνογνωσίας.

Τέλος, θα ανταλλάσσουν απόψεις σε θέματα εναλλακτικών πηγών πράσινης ενέργειας, µε σκοπό το μηδενικό αποτύπωμα ρύπανσης όσον αφορά στην λειτουργία των εγκαταστάσεων και στον ελλιμενισμό των σκαφών. Ο διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας Κώστας Φυτιρής δήλωσε ότι είναι μια σημαντική μέρα για τον ναυτικό τουρισμό, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου. Όπως είπε, τέσσερις μαρίνες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Κύπρος, η Ρόδος, η Σύμη και η Κως, ενώνουν δυνάμεις με κύριο στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους σε όλα τα επίπεδα και την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας, προκειμένου να βελτιώσουν και ν’ αναπτύξουν τον ναυτικό τουρισμό, που αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας τομέα για τις οικονομίες της Κύπρου και της Ελλάδας.

«Μόνο μέσα από τη συνεργασία, την άμιλλα και τη συναντίληψη θα μπορέσουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουμε προς τους ιδιοκτήτες σκαφών, αλλά να πάμε κι ένα βήμα παρακάτω προς όφελος των πελατών μας και ευρύτερα του ναυτικού τομέα των δύο χωρών», σημείωσε ο κ. Φυτιρής. Να σημειωθεί, ότι ο κύκλος των υπογραφών της συμφωνίας θα κλείσει με τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεταξύ 6 - 8 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια του Athens Boat Show.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top