ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποφέρουν στην Αγία Βαρβάρα: Στην κοίτη του ποταμού «Έζουσα» το πρόβλημα

Υποφέρουν στην Αγία Βαρβάρα: Στην κοίτη του ποταμού «Έζουσα» το πρόβλημα

Τεράστιο πρόβλημα με τα κουνούπια έχουν στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας στην Πάφο, εξαιτίας τη κακής διαχείρισης του Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων του ΣΑΠΑ.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Απελπιστική η κατάσταση στο χωριό Αγία Βαρβάρα στην Πάφο με τα κουνούπια. Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToΤhemaonline, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Δημήτρης Αριστοκλέους, ανέφερε ότι το φαινόμενο έχει εμφανιστεί τους τελευταίους τρεις μήνες.

 «Η κοινότητα πέρασε  ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε στις βεράντες μας», είπε χαρακτηριστικά, ο κύριος Αριστοκλέους.

Το πρόβλημα με την ανεξέλικτη εμφάνιση σμήνους κουνουπιών πηγάζει από το Βιολογικό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων, στον οποίο καταλήγουν τα απόβλητα του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.

Σύμφωνα τον αναπληρωτή Διευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Χρίστο Χρίστου, τα λύματα μετά την επεξεργασία τους αποθηκεύονται σε χωμάτινες δεξαμενές στην κοίτη του ποταμού «Έζουσα».

Η κακή διαχείριση των δεξαμενών το τελευταίο διάστημα, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δεκάδες εστίες εκκόλαψης κουνουπιών. Λειτουργός της Υπηρεσίας, ο οποίος έσπευσε τη Τρίτη, (09/09), στην περιοχή ανέφερε ότι εντόπισε όλα τα στάδια κουνουπιού, από αυγά μέχρι τα αποκαλούμενα τέλεια κουνούπια (ενήλικα).

Όπως τόνισε ο κύριος Χρίστου, δόθηκε αμέσως οδηγία να αρχίσει ψεκασμός της περιοχής και να συνεχιστεί μέχρι την πλήρη καταπολέμηση των κουνουπιών.  Το νερό στο μεταξύ από τις δεξαμενές χρησιμοποιείται για σκοπούς άρδευσης, ενώ οι κάτοικοι, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες υποφέρουν. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για εξάπλωση του προβλήματος στην Πάφο. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top