Η Βουλή ψήφισε τον νόμο για τις εκποιήσεις - Με το χέρι η ψηφοφορία

Η Βουλή ψήφισε τον νόμο για τις εκποιήσεις - Με το χέρι η ψηφοφορία

Δόθηκε τελικά το πράσινο φως απο τη βουλή στα δύο νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις εκποιήσεις.

Με 35 ψήφους υπέρ και 3 εναντίον εκ μέρους της ΕΔΕΚ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ειδική διακαιοδοσία των δικαστηρίων. Αποχή τήρησαν 15 βουλευτές του ΑΚΕΛ.

Για τον χρηματοοικονομικό επίτροπο, υπέρ ψήφισαν 38 βουλευτές ενώ 15 βουλευτές του ΑΚΕΛ τήρησαν αποχή.

Η βουλή ψήφισε τελικά δι' ανατάσεως της χειρός έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια παρατράγουδα του περασμένου καλοκαιριού.

Ο πρώτος νόμος αφορά στον ορισμό των δικαστών με την έγκριση του Ανωτάτου δικαστηρίου για πιο γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων και πρώτης κατοικίας μέχρι 350.000 ευρώ.

Ο δεύτερος νόμος αφορά την επέκταση των αρμοδιοτήτων του χρηματοοικονομικού επιτρόπου.

Νωρίτερα η βουλή απέρριψε τις τροπολογίες που κατέθεσε η ΕΔΕΚ και τις προφορικές προτάσεις που κατατέθηκαν απο πλευράς ΑΚΕΛ και του βουλευτή των Οικολόγων Σταύρου Παπαδούρη

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

Η ανακοίνωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση που συνδέεται με το βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Όχι μόνο λόγω των προσώπων που φέρονται να περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας, αλλά κυρίως γιατί ανοίγει μια νέα και ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE