ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες - Συζήτησαν Κυπριακό, απεσταλμένο ΟΗΕ και θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες - Συζήτησαν Κυπριακό, απεσταλμένο ΟΗΕ και θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνους Λετυμπιώτης.

Τη συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ απασχόλησε η παρούσα φάση του Κυπριακού, και η δεδηλωμένη πρόθεση του ΓΓ να διορίσει απεσταλμένο που θα διερευνήσει τις προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, με στόχο την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στον ΓΓ των ΗΕ την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και τη βούληση του να εργαστεί προς την κατεύθυνση της επίτευξης λύσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συζήτησε, επίσης, με τον ΓΓ των ΗΕ για τις πρόσφατες, συνεχιζόμενες παραβιάσεις των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στη νεκρή ζώνη, τονίζοντας την ανάγκη τερματισμού τέτοιων ενεργειών και αποκατάστασης του καθεστώτος της νεκρής ζώνης.

Την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Γκουτέρες απασχόλησαν, επίσης, οι προσπάθειες υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον ΓΓ του ΟΗΕ για τον σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, και για την πρόθεση κρατών να συνδράμουν, το συντομότερο, στην υλοποίηση της εν λόγω πρωτοβουλίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top