ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Συγκλονίζει συνάδελφος του αστυνομικού - Είχε ακατάσχετη αιμορραγία, έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή

Ελλάδα: Συγκλονίζει συνάδελφος του αστυνομικού - Είχε ακατάσχετη αιμορραγία, έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή

«Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα»... Σε αυτά τα λόγια συμπυκνώνεται η αγωνία συναδέλφου του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια της Πέμπτης, στην περιοχή του Ρέντη.

Ο αστυνομικός δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γκάστρι κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα» δήλωσε στο Mega ο συνάδελφός του.

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ευρισκόμενος σε καταστολή και διασωληνωμένος, η ΕΛΑΣ συνεχίζει τις προσαγωγές, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και είναι πιθανό με τις μαρτυρίες τους να ρίξουν φως στα όσα συνέβησαν έξω από το γήπεδο βόλεϊ το βράδυ της Πέμπτης. Στον αντίποδα, ελεύθεροι αφέθηκαν 35 από τους συνολικά 424 που προσήχθησαν χθες από το γήπεδο, μετά τα άγρια επεισόδια.

Τα επεισόδια, ωστόσο, και ο σοβαρότατος τραυματισμός του αστυνομικού, «πυροδότησαν» εξελίξεις σε πολλά επίπεδα. Από τη μία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσαν ανακοίνωση, ζητώντας τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, σε όλα τα αθλήματα.

Σε αυτήν εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους για τη «δολοφονική επίθεση εις βάρους του συναδέλφου» τους, ζητώντας, παράλληλα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διακόψει άμεσα, σήμερα, όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα. Επίσης, καλούν τόσο τους αρμόδιους φορείς να υψώσουν τείχος σε παρόμοιες ενέργειες βίας, όσο και την ελληνική Δικαιοσύνη «να αναζητήσει τις ευθύνες, όσο ψηλά και αν αυτές υπάρχουν σε επίπεδο ιδιοκτησιών, που ουσιαστικά λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί σε δολοφονικές ενέργειες».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top