LIKE ONLINE

Η πτήση που έχει μείνει στην ιστορία: Ταξίδεψαν 13 ώρες για να καταλήξουν στο ίδιο... αεροδρόμιο

Η πτήση που έχει μείνει στην ιστορία: Ταξίδεψαν 13 ώρες για να καταλήξουν στο ίδιο... αεροδρόμιο

Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, μια πτήση της Emirates, ξεκίνησε ένα ταξίδι 13 ωρών μόνο και μόνο για να προσγειωθεί πίσω στο σημείο αναχώρησής της, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Η πτήση, η οποία απογειώθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2023 είχε αρχικά προορισμό το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, αλλά απρόβλεπτες περιστάσεις ανάγκασαν το πλήρωμα να πάρει μια δραστική απόφαση στον αέρα.

Διανύοντας μια απόσταση που υποτίθεται ότι θα ήταν περίπου 9.000 μίλια και με διάρκεια πτήσης περίπου 16 ώρες, το αεροσκάφος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πορεία του μετά από 13 ώρες. Ο λόγος για την απροσδόκητη αυτή επιστροφή ήταν το ξαφνικό κλείσιμο του αεροδρομίου του Όκλαντ, καθώς πλημμύρισε. Αυτή η φυσική καταστροφή όχι μόνο προκάλεσε εκτεταμένη αναστάτωση, αλλά ήταν και η αιτία να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδήγησε στην αναστολή τόσο των εσωτερικών όσο και των διεθνών πτήσεων. Το αεροδρόμιο του Όκλαντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε τον αντίκτυπο των πλημμυρών στις δραστηριότητές του. Οι ζημιές στον διεθνή τερματικό σταθμό ήταν αρκετά σημαντικές ώστε να σταματήσουν όλες οι διεθνείς πτήσεις.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top