LIKE ONLINE

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη σόμπα για να ζεσταθείτε - Δείτε βίντεο

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη σόμπα για να ζεσταθείτε  - Δείτε βίντεο

Καθώς ο χειμώνας είναι προ των πυλών αρκετοί είναι αυτοί που στρέφονται στις σόμπες για να εξασφαλίσουν τη ζεστασιά στο χώρο τους. Ωστόσο, η Anne Evens, διευθύνουσα σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Elevate, συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείτε τις σόμπες.

Ενώ προσφέρουν μια γρήγορη λύση, είναι ενεργοβόρες και μπορεί να ενέχουν σημαντικούς κινδύνους πυρκαγιάς.

Η Elevate, η οποία έχει ως στόχο να παρέχει πρόσβαση σε καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια, απηχεί μια αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων: η βελτίωση της μόνωσης των σπιτιών είναι ένας πιο έξυπνος και ασφαλής τρόπος για να παραμείνετε ζεστοί. Το Αμερικανικό Συμβούλιο για μια ενεργειακά αποδοτική οικονομία υπογραμμίζει τη σημαντική κατανάλωση ενέργειας από τις σόμπες, οι οποίες χρησιμοποιούν περίπου 750 έως 1.500 Watt. Αυτό μεταφράζεται σε 6 έως 12 κιλοβατώρες για οκτώ ώρες χρήσης. Αντίθετα, οι ηλεκτρικές κουβέρτες χρησιμοποιούν από 50 έως 200 Watt, που αντιστοιχούν σε μόλις 0,4 έως 1,6 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Stefano Schiavon, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ προτείνει εναλλακτικές λύσεις όπως οι ηλεκτρικές κουβέρτες ή τα θερμαινόμενα θερμαντικά παπούτσια. Αυτές οι συσκευές δεν είναι μόνο πιο ενεργειακά αποδοτικές, αλλά είναι επίσης γενικά ασφαλέστερες από τις σόμπες.

Όπως αναφέρει η Washington Post, η χρήση συσκευών υψηλής ενέργειας, όπως οι σόμπες, συνδέονται με αυξημένους κινδύνους πυρκαγιάς. Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι σόμπες εμπλέκονται σε περίπου 1.700 πυρκαγιές ετησίως, με μέσο όρο 70 θανάτους και 160 τραυματισμούς μεταξύ 2017 και 2019.

Παρά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους, ο Schiavon προειδοποιεί ότι οι συσκευές που έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα, όπως οι ηλεκτρικές κουβέρτες, απαιτούν προσεκτική χρήση. Μπορεί να μην είναι κατάλληλες για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ή μειωμένη ευαισθησία στη θερμότητα, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε υπερθέρμανση.

Καθώς διανύουμε τους ψυχρότερους μήνες, είναι ζωτικής σημασίας να εξετάσουμε αυτές τις εναλλακτικές μεθόδους για να παραμείνουμε ζεστοί.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top