ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά στους διαδηλωτές η Κυβέρνηση: «Δεν βοηθούν εν μέσω διαβουλεύσεων να λαμβάνονται τέτοια μέτρα»

Απαντά στους διαδηλωτές η Κυβέρνηση: «Δεν βοηθούν εν μέσω διαβουλεύσεων να λαμβάνονται τέτοια μέτρα»

«Σεβαστό το οποίο δικαίωμα ως προς τη λήψη μέτρων, ωστόσο δεν βοηθούν εν μέσω διαβουλεύσεων να λαμβάνονται τέτοια μέτρα», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σχετικά με το θέμα της διαμαρτυρίας των πατατοπαραγωγών και σιτηροπαραγωγών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι: «θυμίζω την σύσκεψη υπό τον ΠτΔ πριν από μέρες. Μετά από εκείνη τη σύσκεψη ο Πρόεδρος έκανε μια πολύ καλή πρόταση ύψους 4.3 ΕΚ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 6 ευρώ ανά σενάριο ως προς τους σιτοκαλλιεργητές και 55 ευρώ το σενάριο προς τους πατατοπαραγωγού».

Υπενθυμίζεται ότι με πορεία και συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, με τα τρακτέρ και τα διπλοκάμπινα τους, οι πατατοπαραγωγοί και σιτηροπαραγωγοί διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για το αυξημένο κόστος παραγωγής, που δηλώνουν ότι είναι δυσβάστακτο λόγω των τιμών του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και γιατί «δεν αντέχουν» να συνεχίσουν τις καλλιέργειες τους.

Στο υπόμνημα που θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τους πατατοπαραγωγούς και σιτηροπαραγωγούς θέματα που τίθενται είναι η εισοδηματική στήριξη λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και η άμεση πληρωμή των εκταιρικών επιδοτήσεων των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων στους δικαιούχους από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), κάτι που καθυστερεί, αναφέρουν.

Ζητούν επίσης απόσυρση των επιστολών από τον ΚΟΑΠ ούτως ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η προκαταβολή των επιδοτήσεων. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, σημειώνουν, είναι η συνεχιζόμενη ανομβρία, για τις επιπτώσεις της οποίας ζητούν άμεση αποζημίωση. Ζητούν επίσης τροποποίηση του πλαισίου για την ορθότερη αποζημίωση των αγροτών.

Θέμα που απασχολεί άμεσα τους γεωργούς λόγω της ανομβρίας είναι η «υπερχρέωση του νερού από τον Νότιο Αγωγό», κατάσταση για την οποία ζητούν λύσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

 


Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top