ΔΙΕΘΝΗ

Επανέναρξη επαφών Ισραήλ-Κατάρ για νέα συμφωνία εκεχειρίας

Επανέναρξη επαφών Ισραήλ-Κατάρ για νέα συμφωνία εκεχειρίας

Ανανεώνονται οι παρασκηνιακές επαφές για την επίτευξη μίας νέας συμφωνίας εκεχειρίας που θα συνοδεύεται από απελευθέρωση ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται από την Χαμάς στη Γάζα και αποφυλάκιση στελεχών παλαιστινιακών οργανώσεων που εκτίουν την ποινή τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ισραήλ, μεταδίδει απόψε η κρατική ισραηλινή τηλεόραση επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Αίγυπτος και Κατάρ έχουν ήδη προβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίτευξη νέας συμφωνίας, πλην όμως η Χαμάς φέρεται να μην έχει δώσει ακόμα την απάντησή της.

Νωρίτερα απόψε έγινε γνωστό ότι χθες βράδυ ο διοικητής της Μοσάντ, Ντάντι Μπαρνέα, συναντήθηκε σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τον Καταρινό πρωθυπουργό Αλ-Θάνι και συζήτησαν τους όρους μίας ενδεχόμενης νέας συμφωνίας. Ο Μπαρνέα επέστρεψε στο Ισραήλ χθες το βράδυ και απόψε πρόκειται να συμμετάσχει στη σύσκεψη του «μικρού ΚΥΣΕΑ» που διαχειρίζεται την διεξαγωγή του πολέμου υπό τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, τον Υπουργό Άμυνας,Γιοάβ Γκάλαντ, και τον υπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Μπένι Γκαντς.

Πριν την διεξαγωγή της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους ισραηλινούς δημοσιογράφους στα γραφεία του Υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top