ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισραήλ: Οι όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος στη Γάζα κρατούσαν λευκή σημαία

Ισραήλ: Οι όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος στη Γάζα κρατούσαν λευκή σημαία

Οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος στη Γάζα από ισραηλινές δυνάμεις κρατούσαν λευκή σημαία, σύμφωνα με μια αρχική έρευνα για το συμβάν, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός αξιωματούχος.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε μια περιοχή σφοδρών μαχών όπου μαχητές της Χαμάς επιχειρούν με πολιτικά και χρησιμοποιούν τακτικές εξαπάτησης, είπε ο αξιωματούχος.

Ένας στρατιώτης είδε τους ομήρους να ξεπροβάλλουν μερικές δεκάδες μέτρα από τις ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή Σετζάιγια, ανέφερε.

"Είναι όλοι τους χωρίς πουκάμισα και έχουν μια μαγκούρα με λευκό ύφασμα επάνω. Ο στρατιώτης αισθάνεται πως απειλείται και ανοίγει πυρ. Ανακοινώνει πως είναι τρομοκράτες, (οι δυνάμεις) ανοίγουν πυρ, δύο σκοτώνονται αμέσως", δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο τρίτος όμηρος τραυματίστηκε και οπισθοχώρησε σε ένα κτίριο σε κοντινή απόσταση όπου ζήτησε βοήθεια στα εβραϊκά, είπε ο αξιωματούχος.

"Αμέσως ο διοικητής του τάγματος εκδίδει διαταγή παύσης πυρός, αλλά και πάλι υπάρχει άλλη μια έκρηξη πυρός προς την τρίτη μορφή και [ο τρίτος όμηρος] πεθαίνει επίσης", είπε ο αξιωματούχος. "Αυτό ήταν αντίθετο με τους κανόνες εμπλοκής μας", πρόσθεσε.

Ο στρατός ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως οι τρεις όμηροι ήταν ο Γιοτάμ Χαΐμ και ο Αλόν Σάμριζ, που απήχθησαν από το κιμπούτς Αφαρ Αζά, και ο Σάμερ Ταλάλκα, που απήχθη από το κοντινό κιμπούτς Νιρ Αμ, όλοι είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top