ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση επανεξέταση των προστίμων από κάμερες ζήτησε ο Ζαχαρίας Κουλίας

Άμεση επανεξέταση των προστίμων από κάμερες ζήτησε ο Ζαχαρίας Κουλίας

Την εκτίμηση ότι θα πρέπει άμεσα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων να επανεξετάσει το θέμα που αφορά τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τροχαίες παραβάσεις μέσω των ειδικών καμερών «πριν χάσουν όλοι τις άδειες τους» διατύπωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας.

Μιλώντας την Τρίτη στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 και απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, ο οποίος ήταν παρών, ο κ. Κουλίας του είπε πως θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα με τα πρόστιμα από τις κάμερες που ελέγχουν τις τροχαίες παραβάσεις, καθώς τα πρόστιμα είναι «υπερβολικά» και θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μειωθούν σε «λογικά επίπεδα».

Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Άμυνας, που ήταν επίσης παρών, του είπε ο ίδιος θα ήταν ακόμη πιο ευτυχής αν οι προϋπολογισμοί του Υπουργείου Άμυνας ήταν, στο πλαίσιο της παρούσας διακυβέρνησης, «τουλάχιστον τριπλάσιοι».

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε και στα προβλήματα του προσφυγικού κόσμου λέγοντας πως τα στεγαστικά προγράμματα έχουν μειωθεί κατά απαράδεκτο τρόπο και η Υπηρεσία Μερίμνης είναι υποστελεχωμένη επίσης κατά απαράδεκτο τρόπο».

Για το μεταναστευτικό χαιρέτισε, μεταξύ άλλων, την προσπάθεια του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου, λέγοντας ότι συνεχίζει από εκεί που έμεινε και ο προηγούμενος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής. Υπέδειξε ωστόσο πως τα ευοίωνα νούμερα ήταν για λίγο καιρό και σήμερα «έχουν ανατραπεί πάλι τα δεδομένα». Κάλεσε ως εκ τούτου την Κυβέρνηση και τον ΠτΔ να μεριμνήσουν έτσι ώστε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προσφέρει χείρα βοηθείας προς το ΥΠΕΣ.

Ο κ. Κουλίας μίλησε και για τον τομέα της Υγείας λέγοντας ότι το ΓεΣΥ και τον ΟΚΥπΥ θα πρέπει να τον διοικούν επαγγελματίες στον τομέα της διοίκησης του τομέα Υγείας.

Τέλος για το Κυπριακό είπε ότι το θέμα αφορά όλο τον Ελληνισμό και η Κύπρος είναι το «ανάχωμα στον τουρκικό επεκτατισμό» και ως εκ τούτου θα πρέπει να επανασυσταθεί το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

Και πρόσθεσε πως αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, δεν χρειάζεται να πάει ο Πρόεδρος στην Τουρκία, αλλά να νοιώσει η Τουρκία ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντα της και να συνεργαστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

«Καμένη γη»: Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν από πυρκαγιές στην Πάφο - Χάθηκαν και ζώα

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίουΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου παρέλαβε σήμερα, 19 Ιουνίου 2024, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top