ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Κανένας τραυματισμός Κυπρίων στο επεισόδιο - Αρκετοί οι νεκροί, «εξουδετερώθηκε» ο δράστης - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Κανένας τραυματισμός Κυπρίων στο επεισόδιο - Αρκετοί οι νεκροί, «εξουδετερώθηκε» ο δράστης - Δείτε βίντεο

ΝΗ Πρεσβεία της Κύπρου στην Τσεχία έχει επικοινωνήσει με τους Κύπριους οργανωμένους φοιτητές στην Πράγα και δεν έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης, ερωτηθείς σχετικά, μετά το συμβάν με πολλούς νεκρούς και τραυματίες από πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο του Καρόλου.

Ο κ. Γκότσης πρόσθεσε ότι η Πρεσβεία παραμένει σε επαφή και αν προκύψει οτιδήποτε θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση και πληροφόρηση.

Τρόμος επικρατεί στην Πράγα, έπειτα από περιστατικό πυροβολισμών σε πανεπιστήμιο. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως «εξουδετέρωσε» τον δράστη, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν αρκετοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Οι πρώτες πληροφορίες

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το περιστατικό έλαβε χώρα σε πανεπιστήμιο, κοντά στο Jan Palach. Η αστυνομία προχώρησε σε πλήρη αποκλεισμό του χώρου.

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία ενημερώνει: «Προτρέπουμε τους πολίτες να μην παραμείνουν στην περιοχή και να μην βγουν από το σπίτι. Η επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη»

Πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται στην πλατεία - η Σχολή Τεχνών του Πανεπιστημίου Charles, το Κολέγιο Τεχνών και Χειροτεχνίας και το ωδείο χορού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό αφορά τη Σχολή Καλών Τεχνών. Η αστυνομία έχει σταματήσει ή εκτρέψει τα τραμ και τα λεωφορεία στην περιοχή.

Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη

Προς το παρόν δεν έχουν γνωστά τα κίνητρα του δράστη, ούτε οι συνθήκες του περιστατικού. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν έναν άνδρα να στέκεται πάνω σε οροφή ενώ σε αρκετά βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί, χωρίς να φαίνεται τι ακριβώς συμβαίνει.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ο δήμαρχος της Πράγας Bohuslav Svoboda δήλωσε ότι βρισκόταν συμπτωματικά σε κτίριο κοντά στη Φιλοσοφική Σχολή. «Στην πραγματικότητα μας πρόλαβε η αστυνομία εδώ, δεν προλάβαμε να φύγουμε από την περιοχή», είπε.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Tn.cz δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός ένοπλου άνδρα με σκούρα ρούχα στην οροφή του κτιρίου. Έγραψε επίσης ότι ακούστηκε μια έκρηξη από το σημείο.

Ο φοιτητής Max Samal, ο οποίος βρισκόταν σε άλλο κτίριο τη στιγμή των πυροβολισμών, δήλωσε στην CT ότι στην αρχή «όλοι πήραν την είδηση με ελαφρά τη καρδία, επειδή κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε. Στη συνέχεια άρχισαν να έρχονται οι αναφορές για πυροβολισμούς».

Ανέφερε ότι αστυνομικοί με πολυβόλα στέκονταν έξω από το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Το κτίριο ήταν κλειστό εκείνη την ώρα και η αστυνομία δεν άφησε κανέναν να μπει, αλλά αντίθετα οργάνωσε την εκκένωσή του.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλου, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, ανέφεραν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο δράστης της επίθεσης.

Πάνω από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων εννέα σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top