ΔΙΕΘΝΗ

Πράγα: Αυξάνονται οι νεκροί - Η επίθεση δεν σχετίζεται με τρομοκρατία είπε Υπουργός - Σοκαριστικό βίντεο με φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα

Πράγα: Αυξάνονται οι νεκροί - Η επίθεση δεν σχετίζεται με τρομοκρατία είπε Υπουργός - Σοκαριστικό βίντεο με φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα

Η ένοπλη επίθεση σε πανεπιστήμιο στο κέντρο της Πράγας, που σκότωσε περισσότερους από 15 ανθρώπους δεν συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία, δήλωσε την Πέμπτη η τσεχική κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό το έγκλημα έχει οποιαδήποτε σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούζαν στους δημοσιογράφους για τον πυροβολισμό στο κτήριο του Πανεπιστημίου του Καρόλου.

Ένα νέο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, κυκλοφόρησε στα social media.

Σε αυτό το βίντεο φαίνονται τρομοκρατημένοι φοιτητές κρεμάστηκαν στο περβάζι για να σωθούν όταν ο 24χρονος David Kozak. Οι φοιτητές στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τον μακελάρη της Πράγας, αφού κρεμάστηκαν, πήδηξαν από το παράθυρο και μπήκαν στον κάτω όροφο.

Δείτε το βίντεο:

Επίσης, έως και 200 μαθητές μεταφέρθηκαν γρήγορα σε ασφαλές μέρος στον δρόμο προς μια γκαλερί σύγχρονων τεχνών, όπως μετέδωσε το BBC.

Οι φοιτητές της σχολής, όπως και οι φοιτητές σε όλη την Ευρώπη, επρόκειτο να ολοκληρώσουν το ακαδημαϊκό τους εξάμηνο αύριο ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση νωρίτερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας.

Ο δράστης o οποίος άρχισε να πυροβολεί στον τέταρτο όροφο, ήταν φοιτητής σχολής του Πανεπιστημίου ενώ ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός νωρίτερα, όπως δήλωσε η αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ/protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top