ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη λειτουργία το e-law - Τι αλλάζει

Σε πλήρη λειτουργία το e-law - Τι αλλάζει

Σε πλήρη παραγωγική λειτουργία τέθηκε το πρωί της Πέμπτης το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης υποθέσεων και φακέλων/εγγράφων της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, που σκοπεί σε αδιάλειπτη παρακολούθηση της προόδου του παραγόμενου έργου της Υπηρεσίας, καθώς και της πορείας των εκκρεμουσών υποθέσεων.

Το έργο, γνωστό ως e-Law, σχεδιάστηκε στη βάση των εξειδικευμένων αναγκών της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.

H υλοποίησή του, αναφέρει ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, αποσκοπεί στη βελτίωση της οργάνωσης και της λειτουργίας της ΝΥ, στη διευκόλυνση και επιτάχυνση της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των λειτουργών που χειρίζονται τις υποθέσεις και στην εξοικονόμηση εργασιακού χρόνου σε συνάρτηση με αύξηση της αποδοτικότητας και της ταχύτητας για ολοκλήρωση του όγκου εργασίας.

Από τη λειτουργία του e-Law θα επιτυγχάνεται διαδραστική ενημέρωση των λειτουργών για την εξέλιξη των υποθέσεων/εργασιών, εύκολη εξεύρεση εγγράφων και αναφορών, με άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση και βέλτιση διαχείριση και παρακολούθηση υποθέσεων και δεδομένων.

Επιτυγχάνεται ακόμη ευκολότερη οργάνωση και προτεραιοποίηση εκκρεμοτήτων, μείωση του όγκου διακίνησης έντυπων εγγράφων ενδοϋπηρεσιακά, διευκόλυνση της συνεργασίας και επικοινωνίας των λειτουργών, μείωση χρόνου διεκπεραίωσης της εργασίας και βελτίωση συνθηκών εργασίας των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας.

Το e-Law αποτελεί το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο έργο ψηφιακής μεταρρύθμισης της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, η οποία από το 2020, με την ουσιαστική συνδρομή του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής άρχισε την εργασία για την εισαγωγή σειράς έργων τεχνολογικής αναβάθμισης και ψηφιοποίησης. Απώτερος στόχος, είναι να δομηθεί ένα αποτελεσματικότερο πλαίσιο διαχείρισης του πολύ μεγάλου όγκου εργασίας της Νομικής Υπηρεσίας.

Για την υλοποίηση του e-Law, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας έχει επιτύχει όπως το κόστος του έργου (υλοποίηση, δικαίωμα χρήσης και συντήρηση), που ανέρχεται σε περίπου €1,5 εκ. και αποτελεί μία από τις πιο κοστοβόρες δράσεις της, να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω πόρων από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για το e-Law έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2021 και με τη συλλογική προσπάθεια της Διοίκησης και των Τομέων Δικαίου της Νομικής Υπηρεσίας, το έργο υλοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία τρείς μήνες νωρίτερα από τον χρόνο που καθορίζεται στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της σχετικής Σύμβασης.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top