ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια ΠτΔ για το πολύνεκρο επεισόδιο στην Πράγα: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την Τσεχική Δημοκρατία και τον λαό της

Συλλυπητήρια ΠτΔ για το πολύνεκρο επεισόδιο στην Πράγα: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την Τσεχική Δημοκρατία και τον λαό της

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που έπεσαν νεκρά από τα πυρά ενόπλου σε Πανεπιστήμιο της Πράγας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης το βράδυ της Πέμπτης 21/12.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρα «Χ», ο ΠτΔ αναφέρει:  «Σε αυτή τη σοκαριστική, οδυνηρή στιγμή, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την Τσεχική Δημοκρατία και τον λαό της. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους της άγριας επίθεσης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας».

Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στην Πράγα και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, εύχεται ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σε ανάρτηση του το βράδυ της Πέμπτης στην Πλατφόρμα «Χ», ο κ. Κόμπος δηλώνει συγκλονισμένος από τους τρομερούς πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Καρόλου στην Πράγα.

Μακελειό στην Πράγα: Ο δράστης μπορεί να σκότωσε άλλους δύο σε δάσος την περασμένη εβδομάδα, λέει η αστυνομία

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν και η αστυνομία της χώρας έδωσαν συνέντευξη Τύπου και φανέρωσαν ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο ότι ο μακελάρης της Πράγας ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο δύο ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα στο δάσος Klanovicky κοντά στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Αυτό που εκτιμούν, είναι ότι ο δράστης- που δεν έχει ποινικό μητρώο- επέλεξε τα θύματά του τυχαία.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων στο κτίριο του πανεπιστημίου. «Θα μπορούσαμε να είχαμε πολλές δεκάδες θύματα χωρίς τη γρήγορη αντίδραση της αστυνομίας» πρόσθεσε ο Ρακούσαν.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πράγα (ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης της επίθεσης).

Ο ένοπλος ήταν φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο και ο δολοφονικός του «παροξυσμός» ξεκίνησε με θύμα τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ένα χωριό 13 μίλια από την πρωτεύουσα της Τσεχίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top