ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυπριακή εταιρεία κέρδισε εμπορική μάχη με την Apple

Κυπριακή εταιρεία κέρδισε εμπορική μάχη με την Apple

Η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Apella Games, με έδρα στην Κύπρο, κέρδισε σημαντική εμπορική μάχη εναντίον του τεχνολογικού κολοσσού Apple Inc., ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, προσπάθησε να εμποδίσει τη νεοφυή εταιρεία να καταχωρίσει το όνομα και το λογότυπό της στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), με το επιχείρημα ότι το σήμα ήταν οπτικά, φωνητικά και εννοιολογικά παρόμοιο με αυτό της Apple.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι στην απόφαση του που εκδόθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, το EUIPO επικύρωσε γνωμάτευση που εκδόθηκε νωρίτερα φέτος, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της αμερικανικής πολυεθνικής ότι υπήρχε πιθανότητα σύγχυσης των δυο σημάτων από το κοινό, μεταξύ άλλων συσχετίζοντας την Apella Games με το εμπορικό σήμα της Apple.

Το EUIPO ανέφερε ότι «η αρχική συνολική εντύπωση που δημιουργούν τα σήματα, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις οπτικές διαφορές τους, δεν ήταν ικανή να δημιουργήσει επαρκή ομοιότητα, η οποία θα σύγχυζε τους επαγγελματίες καταναλωτές".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top