ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕ: «Δεν έχουν έδαφος οι τουρκικές αντιδράσεις για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο»

ΚΕ: «Δεν έχουν έδαφος οι τουρκικές αντιδράσεις για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο»

Όλες οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας λαμβάνουν υπόψη τα κυριαρχικά της δικαιώματα και είναι πλήρως εναρμονισμένοι με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σχέση με το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της Τουρκίας και της τ/κ πλευράς, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι καταγράφουν τις όποιες αντιδράσεις, αλλά δεν τις εστερνίζονται και «ούτε έχουν έδαφος για την Κυπριακή Δημοκρατία».

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη το «Εθνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο» που προσδιορίζει τη χωροχρονική κατανομή σχετικών τρεχουσών και μελλοντικών δραστηριοτήτων και χρήσεων στα θαλάσσια ύδατα της Δημοκρατίας.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη είχε αναφέρει ότι στόχος του σχεδίου είναι η συμβολή στη στήριξη και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη θάλασσα, εφαρμόζοντας μια οικοσυστημική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτισμικές πτυχές, καθώς και την προώθηση της συνύπαρξης σχετικών δραστηριοτήτων και χρήσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top